Dansk ingeniørfirma kæmper for at blive B Corp
Byggebranchen er skyld i en stor del af Danmarks skadelige CO2-udslip. Det forsøger virksomheden Søren Jensen at lave om på. Her har man ambitioner om at være det første europæiske ingeniørfirma, der kan kalde sig selv B Corp certificeret.
I Danmark udgør byggeri hele 43 procent af CO2-udledningen. Og derfor er det afgørende, at flere byggevirksomheder tager et større socialt og miljømæssigt ansvar.
Hos det rådgivende ingeniørfirma Søren Jensen er det noget, som man har taget til sig. Her har man arbejdet med Better Corporation i en årrække og nedsat en styregruppe, der udelukkende fokuserer på at kombinere miljøledelse og CSR. Målet er at blive B Corp certificeret og dermed sætte et positivt aftryk på erhvervslivet.
Søren Jensens målsætninger:
- at øge mængden af ansvarlige indkøb, herunder økologi, lokale indkøb og fairtrade
- at forbedre affaldssortering og udfase brug af engangsservice
- at kortlægge vores transportmønstre og finde passende alternativer til vores firmabiler
- at øge antallet af firmacykler
- at udarbejde krav til fremtidige lejemål
- at formalisere og implementere en Søren Jensen tilgang til det regenerative byggeri
- at etablere evalueringskriterier for projekters bæredygtighed
- at monitorere vores projekters bæredygtighed
”Det første vi har gjort, er at gennemføre en analyse af, hvordan vi som virksomhed kan bidrage til social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. Her konkluderede vi, at vi kan gøre den største forskel via de projekter vi laver samt ved at tænke over, hvordan vi agerer som forbruger, når vi som virksomhed handler ind og vælger lejemål”, Frank Jensen, visionær administrerende direktør i Søren Jensen.
Et bæredygtigt samfund via flere B Corp virksomheder
Mere end 2150 virksomheder i 50 lande er certificeret som B Corp. Men lykkes det Søren Jensen, vil virksomheden være det første europæiske ingeniørfirma, der kvalificeres til at være en del af det fornemme selskab, der blandt andet omfatter danske virksomheder som Better World Fashion, Wehlers, Skagerak og Bloodlink.
Læs også: B Corp virksomheder i UK vokser 28 gange hurtigere end økonomien
”Når det kommer til vores projekter, er der generelt en stor villighed til at promovere bæredygtige løsninger – for eksempel trækonstruktioner, energieffektivitet, bygbarhed, robuste løsninger og et sundt indeklima. Her har vi indset at der et stort potentiale for at øge indsatsen indenfor det regenerative byggeri, og vi er i øjeblikket i gang med at formulere en Søren Jensen tilgang til det regenerative byggeri og planlægger at øge implementering af denne over de kommende år”, forklarer Frank Jensen.
At være B Corp certificeret handler om mere end kun at føre en bæredygtig drift. Samtidig forpligter virksomhederne sig nemlig til kontrol ud fra globale standarder og en kontinuerlig indsats for at skabe et mere bæredygtigt samfund. Og det forventer Søren Jensen at kunne bidrage til.
”Social og miljømæssig ansvarlighed er en del af Søren Jensens kultur og det skal derfor mere betragtes som et livsstilsvalg, hvor barren gradvist sættes højere og højere snarere end et udviklingsprojekt, der er afsluttet indenfor en årrække. Vi har på nuværende tidspunkt opsat mål frem til juni 2019, så om 9 måneder skal vi opstille nye mål for en toårig periode”, siger Hanne Ring Hansen, der er bæredygtighedsingeniør i Søren Jensen
- EST