11.01.2016  |  Samfund

Dansk milliardaftale skal gavne fødevareproduktion i udviklingslande

Danske landbrugs- og fødevarevirksomheder skyder sammen med regeringen og pensionsselskaber penge i blandt andre Afrikas fødevareproduktion.

En ny dansk landbrugsinvesteringsfond skal forøge og forbedre fødevareproduktionen i forskellige udviklingslande. Det skriver Udenrigsministeriet.

Det er regeringen, Investeringsfonden for udviklingslande (IFU) og pensionsselskaberne PensionDanmark og PKA, der er gået sammen om at lægge i alt 700 millioner kroner i den nye fond; Danish Agribusiness Fund (DAF).

Læs også: WWF: Danske pensionsselskaber bidrager til mere CO2

Ud af de 700 millioner kroner er 88 millioner fra udviklingsbistanden, 212 millioner fra IFU samt 200 millioner fra PensionDanmark og 200 millioner fra PKA. Fonden ventes at rejse yderligere kapital på 100 millioner kroner i en second closing.

”Business er den bedste bistand”
DAF vil investere i projekter med danske kommercielle interesser og det i hele værdikæden ’fra jord til bord’. På den måde skabes der milliardinvesteringer - som forventes at nå op på omkring seks milliarder kroner - i forbedret produktion, distribution og salg af fødevarer i udviklingslandene samtidig med, at der kommer et øget salg af dansk teknologi og knowhow.

”Ligesom Klimainvesteringsfonden er Danish Agribusiness Fund et godt eksempel på, hvordan offentlig og privat kapital kan arbejde sammen om at løse globale samfundsudfordringer på en måde, der kommer danske virksomheder og investorer til gavn. De illustrerer, at den bedste bistand er business”, siger administrerende direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen, i en pressemeddelelse.

Læs også: Ny aftale skal skabe grøn vækst i udviklingslande

Administrerende direktør hos Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, er også begejstret for fonden. Hun lægger i en pressemeddelelse fra Landbrug & Fødevarer vægt på landbrugs- og fødevaresektorens vigtighed i de fleste afrikanske samfund og dermed disse samfunds behov for udenlandsk teknologi og knowhow. Hun mener ligeså, at det er investeringer, der hjælper samfundene bedst:

”Det er netop investeringer i produktion, som Afrika på sigt har brug for, hvis økonomierne på kontinentet skal bevæge sig væk fra at være råstofbaserede”, siger hun og tilføjer:

”Fremstillingsvirksomhed og beskæftigelse er opskriften på at udrydde den enorme ungdomsarbejdsløshed, som er en af kontinentets allerstørste hovedpiner”.

Danish Agribusiness Fund vil investere aktiekapital i projekter i Asien, Afrika, Latinamerika og dele af Europa. Fonden drives på markedsmæssige vilkår og skal sikre investorerne et konkurrencedygtigt afkast.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere