16.06.2016  |  Samfund

Danske virksomheder sælger stort til FN-organisationer

Danske virksomheders salg til Unicef, FN's Flygtningehøjkommissariat og andre FN-organisationer, der arbejder med globale problemer som flygtninge, fattigdom og klima, steg med knap en milliard kroner sidste år.

33 procent. Så meget steg danske virksomheders salg til FN sidste år. Dermed udgjorde salget til børneorganisationen Unicef, FN's Flygtningehøjkommissariat og andre FN-organisationer, der arbejder med globale problemer som flygtninge, fattigdom og klima, cirka 3,7 milliarder kroner i 2015. Det oplyser Udenrigsministeriet, skriver Politiko.

Læs også: Masser af muligheder for danske virksomheder i FN’s udviklingsmål

Det øgede salg glæder udenrigsminister Kristian Jensen (V).

”Det er imponerende, at danske virksomheder klarer sig så stærkt i den internationale konkurrence om at levere varer og tjenester til FN, siger udenrigsministeren og fortsætter:

”Men det er også vigtigt, fordi danske virksomheder leverer kvalitetsprodukter inden for humanitær hjælp, sundhed og transport i verdens brændpunkter".

Danmark indtager 7. plads
Stigningen på knap én milliard kroner sidste år betyder tilmed, at Danmark rykker fra en 9.- til en 7.-plads på listen over verdens ti største FN-leverandører.

Og ministeren har to bud på, hvorfor danske virksomheder er blevet populære leverandører i FN-regi.

”Først og fremmest er danske virksomheder meget innovative til at finde løsninger, som FN har brug for i udvikling og krisesituationer. For det andet har det været en målrettet prioritet for Danmark at komme ind på markedet”, siger Kristian Jensen.

Som det ser ud nu kommer halvdelen af salget fra små og mellemstore virksomheder.

”Det er alt fra kontorartikler til fødevarer og til serviceydelser som transport og logistik, så det er meget forskellige virksomheder”, siger Kristian Jensen.

DI: Større potentiale
7. pladsen vækker glæde hos Dansk Industri (DI), men organisationen mener alligevel, at placeringen kunne blive endnu bedre:

”FN køber langt mere end telte og tæpper, og derfor er der gode markedsmuligheder for en større kreds af danske virksomheder”, siger direktør i DI Thomas Bustrup og fortsætter:

”Samtidig går en stor del af den danske eksport til FN via FN’s kontorer i København, og det er således et marked, der er geografisk let tilgængeligt for virksomhederne”.

Læs også: Miljøministeren spår dansk eksporteventyr i nye FN-mål

FN's samlede indkøbsbudget er på cirka 113 milliarder danske kroner, heraf udgjorde Danmarks salg til FN, som sagt, 3,7 milliarder kroner i 2015, mens det i 2014 lå på cirka 2,8 milliarder kroner.

-SSM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere