16.12.2020  |  Klima, miljø og energi

De bæredygtige investeringer buldrer fremad

Pengestrømmen ind i de bæredygtige investeringer stiger hurtigere end strømmen ind i de traditionelle aktiver, viser undersøgelse.

Verdens største investor og kapitalforvalter, Blackrock har lavet en undersøgelse, der kortlægger udviklingen i bæredygtige investeringer blandt 425 af Blackrocks største investorer i 27 lande – Danmark inklusiv.

Det skriver Børsen. 

Billedet er tydeligt: De bæredygtige investeringer buldrer fremad – faktisk i en sådan grad at respondenterne vurderer, at den den nuværende 18 procent globale eksponering i bæredygtige investeringer vil stige til 37 procent indenfor fem år.

Det ses også tydeligt på pengestrømmen ind i de bæredygtige investeringer, som siden 2016 er fordoblet fra 895 mia. dollar til 1833 mia. dollar i september i år.

“Det at strømmen ind i bæredygtige aktiver stiger hurtigere end strømmen ind i vores traditionelle aktiver, siger meget om, hvordan vores kunder og investorer overalt i verden omfavner bæredygtighed,” udtaler Christian Hyldahl, en af to chefer for det kontinentale Europa for Blackrock.

Læs også: De europæiske olieselskaber er langt foran de amerikanske på den grønne omstilling

Undersøgelsen viser også, at det største fokus lige nu er på klimaet sammenlignet med de sociale- og ledelsesmæssige forhold. Hvor der i dag er større fokus på de ledelsesmæssige forhold end de sociale forhold, mener flere investorer at interessen for de sociale forhold vil overstige de ledelsesmæssige forhold indenfor tre-fem år. Det spås dog at klimaet fortsat vil være det primære fokus en del år frem.

Undersøgelsen viser desuden, at de bæredygtige investeringer er mest udbredte i regionen EMEA (Europa, Mellemøsten og Afrika) mens APAC (Asia-Pacific) og AMRS (Brasilien, Canada, Colombia og USA) først lige er ved at få øjnene op for bæredygtighed.

Eksempelvis svarer 64 procent af de adspurgte investorer i EMEA, at de bæredygtige investeringer eller bæredygtighed i investeringsprocesserne og -resultaterne er “meget vigtige”, mens det kun gælder 32 procent i APAC.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere