08.11.2016  |  Klima, miljø og energi

Dong vil sige farvel til olie og gas

Fremtidens energi er vedvarende for Dong Energy, der i sit seneste delårsregnskab gør klar til et frasalg af den underskudsgivende olie- og gasforretning.

Olie og gas er snart fortid i Danmarks største energiselskab, Dong Energy. I koncernens delårsregnskab for de første ni måneder af 2016, bliver der endegyldigt gjort klar til et frasalg af O&G-divisionen. Det sker ud fra både strategiske og økonomiske hensyn.

Læs også: Vestas og Dong ligger højt på liste over verdens grønneste virksomheder

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi har besluttet at igangsætte en proces med det formål ultimativt at afhænde vores olie- og gasforretning. Dette skal ses i lyset af DONG Energy’s strategiske udvikling i retning af at blive en globalt førende virksomhed inden for vedvarende energi samt et ønske om at sikre vores O&G forretning de bedst tænkelige langsigtede udviklingsmuligheder. Resultatet og timingen af denne proces er naturligvis forbundet med en vis usikkerhed”, siger adm. direktør og koncernchef i Dong, Henrik Poulsen, i en kommentar til delårsrapporten.

Af rapporten fremgår det, at lavere gas- og oliepriser og færre volumener fra Ormen Lange-feltet har været med til at modvirke stigningen i driftsindtjeningen (EBITDA), der voksede med syv procent, bl.a. drevet af en stigning på 19 procent i Wind Power.

Tidligere på året opgav Dong ellers salgsplanerne på grund af netop de lavere råstofpriser, men det til trods vil man altså alligevel forsøge at afhænde forretningen med det officielle navn Exploration & Production.

Læs også: Pensionskasser kræver klimahandling fra olieselskaber

Overfor Ritzau vurderer analytiker i Sydbank, Morten Imsgard, at A.P. Møller-Maersk kan være en mulig køber til Dongs olie-aktiviteter, hvilket vil forbedre Maersks olie-forretnings chancer for at blive solgt, skriver DR. Mærsk har tidligere erklæret, at olien ikke er fremtiden, og er begyndt at lede efter købere eller fusionspartnere til sine olie-aktiviteter.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere