0 kommentarer" /> Elektrikere, smede og vvs’ere skal i gang med at lave bæredygtighedsrapporter | CSR.dk

09.03.2022  |  Klima, miljø og energi

Elektrikere, smede og vvs’ere skal i gang med at lave bæredygtighedsrapporter

En ny it-platform skal hjælpe vvs-, elektriker- og industrivirksomheder med at dokumentere deres tiltag indenfor bæredygtighed

0 kommentarer

Brancheforeningen Tekniq Arbejdsgiverne, der organiserer vvs-, elektriker- og industrivirksomheder, har indgået en aftale med it-platformen Valified, der skal hjælpe elektrikere, smede og vvs’ere med at lave bæredygtighedsrapporter.

Det skriver Børsen Bæredygtig. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Tekniq tilbyder samtlige af deres 4100 medlemsvirksomheder to års gratis rapporter for at skubbe til udviklingen i branchen. Man forventer, at 700 virksomheder kommer i gang i 2022.

”Vores ambition er at få vores medlemsvirksomheder med i front for den grønne omstilling. Det er undervurderet, hvor meget arbejde det kræver i virksomheden at kunne dokumentere sine grønne fodaftryk. Der skal ikke bare elbiler til – det er krævende, og det skal kunne dokumenteres både i banken og overfor kunder og samarbejdspartnere inden længe,” konstaterer Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør i Tekniq Arbejdsgiverne. 

Bæredygtighedsrapporterne dækker de typiske områder i en bæredygtighedsrapport. Det er blandt andet klimaområderområder som CO2-udledning og ressourceforbrug, men også emner af social karakter som for eksempel ligestilling og sygedage.

Læs også: Rapport: Det halter med det grønne byggeri

Jesper Kring, der er administrerende direktør i Valified, understreger, at der lige nu er et vindue på 12-15 måneder, hvor en digital bæredygtighedsrapport er en konkurrencefordel, da det viser, at man arbejder datadrevet, systematisk og struktureret med bæredygtighed.

Den tese er Troels Blicher Danielsen enig i:

”Jeg hører fra nogle medlemmer, at der er kunder, som ønsker at indgå længere kontrakt, efter de har set dokumentation for bæredygtighedsparametre. Når der er CO2 på bundlinjen, bliver man pludselig interessant på en anden måde,” siger han.

Rapporterne benytter standarder som GHG Protocol og FSR's rapporteringsstandarder, hvilket gør dem brugbare over for eksempelvis banker. 55 virksomheder har allerede benyttet sig af tilbuddet.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere