11.06.2012  |  Kommunikation

Energiforskning indtager tredjeplads i Danmark

Den danske energiforskning ligger på en tredjeplads blandt de forskningsområder, som virksomheder investerer mest i, fremgår det af ny undersøgelse.

En kortlægning af forskningsområder i Danmark viser, at forskning i grøn energi er et af de områder, hvor de private investorer lægger flest penge.

Virksomhedernes investeringer i energiforskningen er kun overgået af investeringer i sundhedsforskning og IKT (informations- og kommunikationsteknologi), og det vækker glæde hos klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Læs også: Ny forskning: Skadedyr forhøjer CO2-udslippet markant

”Jeg er super stolt. Vi står midt i en omstilling af vores energisystem, og det betyder, at vi har brug for at skabe så meget viden og udvikling inden for grøn energi, som vi kan,” siger Martin Lidegaard.

Undersøgelsen, som er udarbejdet af Klima-, Energi- og Bygningsministeriet i samarbejde med Uddannelsesministeriet, viser, at der i dag bliver investeret i omegnen af 5,5 milliarder kroner om året i energiforskning.  

Det offentlige er med på forskningsvognen
Ud af de 5,5 milliarder kroner, der bliver investeret i energiforskning, kommer en stor sum penge også fra det offentlige. Den offentlige sektor støtter blandt andet energiforskningen gennem det energiteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram (EUDP), som er nedsat af Energistyrelsen.

Læs også: Grøn forskning på skrump

Siden EUDP blev oprettet i 2007 har organet støttet 270 projekter med deltagelse af 600 virksomheder, og samlet er støtten på 3,1 milliarder kroner, fremgår det af tallene fra undersøgelsen.

-OWG

Mere fra owg@horisontgruppen.dk

owg@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere