11.10.2017  |  Samfund

Er fremtidens sundhed sund?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med Novo Nordisk Fonden, Medicon Valley Alliance og Københavns Universitets Sustainablity Science Centre som medarrangører vil Mærsk Tårnet d. 30. november være ramme for Responsible Pharma.

Gennem effektive lægemidler har mennesket over især de sidste 75 år løftet sig på alle måder, men også skabt andre, nye udfordringer for økonomien og etikken i vores samfund. Hvordan former dette sig mod 2030? Bliver det bæredygtigt? Og hvilken sundhed giver det os?

Sammen med Københavns Universitet, Medicon Valley Alliance og Novo Nordisk Fonden sætter CSR LINK udviklingen til debat og skaber samtidig direkte input til FNs ekspertpanel, der skal rapportere om udviklingen for Verdensmålene.

Læs mere om dagen her.

”Før vi som mennesker er forbrugere, producenter eller beslutningstagere – ja, der er vi mennesker. Vores krop og sundhed er en fundamental forudsætning for en lang række af vores andre beslutninger i livet, men sundhed indebærer i sig selv også en lang række både etiske og svære valg,” påpeger Jens Prebensen, stiftende partner i CSR LINK. ”Vores livsstil dikterer ofte behov for behandling, vores samfund rammerne og industrien mulighederne – men både i penge, miljø og livskvalitet kan både små og store valg i sundhed være afgørende for en bæredygtig verden.”

Visse af valgene kan forekomme lette; incitamentstrukturer for unødvendige behandlinger kan jo aldrig være bæredygtige. Men eftersom forebyggelse er billigere end behandling er dét vel en god vej at gå? Men hov, uden rette forskning mangler vi afgørende medicin til livstruende sygdomme. Men hov, hvor meget skal vi livsforlænge? Og hvordan sikrer vi lige adgang til sundhed og… det er alt sammen vanvittig vigtigt at debattere og ikke altid med klare, entydige svar.

Levende debat og indspark
På Responsible Pharma kan man både få solid indsigt i den danske, globaliserede pharma-sektors arbejde med ansvarlighed og bæredygtighed – naturligvis især som del af arbejdet med Verdensmål 3 Sundhed og Trivsel -  men også deltage i workshops og seminarer om netop fremgang og fremtiden for en bæredygtig sundhed, hvor pharma-industriens indsats selvsagt bestemmer, hvilke værktøjer vi i fremtiden kan trække på, når krop og sjæl har brug for hjælp.

På dagen stiller LEO Pharma, Novo Nordisk Fonden, Ferring og Novartis op med indsigt i deres arbejde med ansvarlighed, mens skarpe indlæg fra danske Torben Mogensen og britiske David Somekh holder tanken klar. Medicon Valley Alliance og Skandia disker bl.a. op med seminarer undervejs, så der bliver en livlig diskussion, mens Københavns Universitets Katherine Richardson og Steffen Loft sætter fokus på, hvordan denne del af Verdensmålene udvikler sig, bl.a. til brug for rapportering til FNs generalforsamling.

”Mennesket er jo først og fremmest et væsen af naturen omkring os, men ligeså vel som teknologi giver os mange nye muligheder, så foregår der også dramatiske landvindinger i vores forståelse af fx genetisk betingede sygdomme og målrettet behandling, af kroniske sygdomme eller af balancen mellem kost, tarmflora, medicin og meget mere,” påpeger Jens Prebensen, der ser frem til en dag med en lang større indsigt i både behandlingsmuligheder, produktionsmetoder og forskningsrammer for fremtidens medicinalsektor og vores allesammens muligheder for et sundt, godt og gerne langt liv.

Læs mere om dagen og programmet her.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere