06.04.2017  |  Samfund

Finansiel støtte til socialøkonomiske virksomheder

11 socialøkonomiske projekter har gjort en betydelig indsats for at få udsatte ind på arbejdsmarkedet - derfor modtager de nu finansiel støtte til bl.a. at udvikle innovative løsninger til forretningsmæssige udfordringer.

I forbindelse med salget af Hendes Majestæt Dronning Margrethe 2.’s erindringsmønter er fem millioner kroner nu på vej til i alt 11 socialøkonomiske projekter, der har gjort en betydelig indsats for at få udsatte ind på arbejdsmarkedet, skriver Ritzau.

Det glæder erhvervsminister Brian Mikkelsen, der for nylig har øremærket 23 millioner kroner fra EU’s socialfondsmidler til en landsdækkende indsats for at udvikle socialøkonomiske virksomheders forretning.

”Jeg håber, at projekterne kan være med til at styrke sektoren og gå innovative veje i forhold til at styrke det socialøkonomiske samarbejde med traditionelle virksomheder og med den offentlige sektor”, siger han.

Læs også: Vi skal hjælpe med at skabe sund forretning

Også hos Dan Boyter, der er formand for Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst, er der begejstring at hente for de penge, der skal hjælpe med at løse forretningsmæssige problematikker hos de socialøkonomiske virksomheder:

”Jeg er glad for, at vi med midlerne kan støtte op om innovative projekter, som kan bidrage med ny viden om, hvordan man løser forretningsmæssige udfordringer og skaber øget vækst blandt de socialøkonomiske virksomheder.”

Bidrag til vækst og udvikling
Pengene skal bidrage til vækst og udvikling af den socialøkonomiske sektor, hvoraf man har fordelt de 11 socialøkonomiske projekter i to grupper, der ifølge Erhvervsministeriet lyder således:

”Markedsudvikling gennem strategiske partnerskaber, hvor der skal etableres nye og innovative partnerskaber mellem socialøkonomiske virksomheder og traditionelle virksomheder eller kommuner, som skaber værdi for begge parter.”

Læs også: Akademikernes Centralorganisation nedsætter ekspertpanel til stressramte vidensarbejdere

”Forretningsudvikling i socialøkonomiske virksomheder, som skal gøre virksomhederne og deres sociale indsatser stærkere og mere forretningsorienterede. Derudover går 300.000 kr. til efterfølgende erfaringsopsamling og vidensdeling.”

Blandt de 11 socialøkonomiske projekter er bl.a. Naboskab (Frederiksberg), All Ears Marketing og Fonden Settlement (Vesterbro).

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere