29.07.2015  |  Klima, miljø og energi

Finanskrisen var god for klimaet

Det var den globale økonomiske krise, der skal have det meste af æren for, at USA udledte 11 procent mindre CO2 mellem 2007 og 2013. Det viser ny forskning.

Det var ikke et øget forbrug af naturgas frem for kul, der var afgørende for, at amerikanerne mellem 2007 og 2013 udledte 11 procent mindre CO2 i atmosfæren. Det var derimod finanskrisen, der ifølge en ny undersøgelse havde den største indflydelse på den lavere udledning, skriver sciencemag.org.

Læs også: Nye toner fra en knap så ubekvem Al Gore: der er håb

Før 2007 var det den økonomiske vækst i form af øget forbrug, der stod for 71 procent af stigningen i CO2-udledningen. Resten af stigningen kunne i det store og hele tilskrives befolkningstilvæksten.  

I perioden 2007-09 faldt udledningen signifikant, men kun 17 procent af faldet skyldtes ifølge forskerne mindre brug af kul og mere brug af naturgas samt vind- og solenergi.   

Det var derimod det lavere forbrug, der havde størst indflydelse på faldet i CO2-udledningen. Selv om økonomien gradvist blev bedre i perioden 2009-13, faldt udledningen fortsat en anelse, hvilket ifølge forskerne skyldtes de høje priser på benzin.

- JKK  

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere