16.03.2016  |  Medarbejder

Flygtninge integreres gennem virksomhedspraktik

Gennem partnerskabet ’Sammen om integration’ er 641 flygtninge kommet i praktik, i job med løntilskud eller blevet del af en mentorordning. Hos byggerivirksomheden Carl Ras er tre flygtninge lige nu praktikanter.

’Sammen om integration’ er et partnerskab mellem en række organisationer, kommuner og erhvervslivet, som har til hensigt at bringe flygtninge i praktik, løntilskud eller mentorordning.

Ordningen blev lanceret i september 2015, og målgruppen er flygtninge, som har fået asyl i Danmark og er omfattet af integrationsprogrammet. Indtil videre har ordningen sendt 641 flygtninge ind på det danske arbejdsmarked, hvoraf Dansk Supermarked og ISS har taget 400. Det skriver fagbladet Mester Tidende på sin hjemmeside.

Læs også: Dansk erhvervsliv klar til at hjælpe flygtninge i arbejde

Byggeribranchen er imidlertid også med, hvilket virksomheden Carl Ras er et eksempel på. Her er tre flygtninge – to fra Syrien og en fra Eritrea – lige nu i jobpraktik:

”Det (at tage flygtninge i praktik, red.) har vi valgt, fordi vi gerne vil række en hånd ud til nogle af de mennesker, som har måttet opgive deres liv i et uroplaget land. Mange flygtninge kommer med motivationen og viljen til at arbejde og sørge for sig selv. Ved at flygtningene får en berøring med det danske arbejdsmarked og skaber nye kontakter, mener vi, at de vil have større mulighed for at få fodfæste på arbejdsmarkedet og blive selvforsørgende”, siger Martine Sig Rasmussen, CSR ansvarlig i Carl Ras, til Mester Tidende.

Stadig job til ledige danskere
’Sammen om integration’ har dog skabt bekymringer hos fagforbundet 3F og hos Dansk Folkeparti. Bekymringerne går på, at man i sin iver efter at hjælpe flygtningene glemmer de ledige danskere. Den frygt er dog ubegrundet, lyder det fra ugebrevet A4, som har lavet en rundspørge

Det gælder også hos Carl Ras. Ifølge Martine Sig Rasmussen tager flygtningene ikke arbejdet fra andre, ”De tager ikke arbejdet fra andre. Det her er et socialt projekt, og det går lige op”, lyder det.

Læs også: Tyske fodboldklubber taler flygtningenes sag

Hos Carl Ras handler deltagelsen i projektet om at tage ansvar for det samfund, vi lever i. Virksomheden går også op i at være i dialog med praktikanterne om andet end det konkrete arbejde:

”Vi bruger meget tid på at tale med vores tre praktikanter og hører på deres historier, men fortæller dem også, hvordan Danmark fungerer, og hvad vi forventer af dem”, fortæller Martine Sig Rasmussen.

Ønsker man som virksomhed at blive en del af ’Sammen om integration’, kan man henvende sig til Jobservice Danmark.

- KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere