16.03.2016 | Medarbejder
Flygtninge integreres gennem virksomhedspraktik
Gennem partnerskabet ’Sammen om integration’ er 641 flygtninge kommet i praktik, i job med løntilskud eller blevet del af en mentorordning. Hos byggerivirksomheden Carl Ras er tre flygtninge lige nu praktikanter.
’Sammen om integration’ er et partnerskab mellem en række organisationer, kommuner og erhvervslivet, som har til hensigt at bringe flygtninge i praktik, løntilskud eller mentorordning.
Ordningen blev lanceret i september 2015, og målgruppen er flygtninge, som har fået asyl i Danmark og er omfattet af integrationsprogrammet. Indtil videre har ordningen sendt 641 flygtninge ind på det danske arbejdsmarked, hvoraf Dansk Supermarked og ISS har taget 400. Det skriver fagbladet Mester Tidende på sin hjemmeside.
Læs også: Dansk erhvervsliv klar til at hjælpe flygtninge i arbejde
Byggeribranchen er imidlertid også med, hvilket virksomheden Carl Ras er et eksempel på. Her er tre flygtninge – to fra Syrien og en fra Eritrea – lige nu i jobpraktik:
”Det (at tage flygtninge i praktik, red.) har vi valgt, fordi vi gerne vil række en hånd ud til nogle af de mennesker, som har måttet opgive deres liv i et uroplaget land. Mange flygtninge kommer med motivationen og viljen til at arbejde og sørge for sig selv. Ved at flygtningene får en berøring med det danske arbejdsmarked og skaber nye kontakter, mener vi, at de vil have større mulighed for at få fodfæste på arbejdsmarkedet og blive selvforsørgende”, siger Martine Sig Rasmussen, CSR ansvarlig i Carl Ras, til Mester Tidende.
Stadig job til ledige danskere
’Sammen om integration’ har dog skabt bekymringer hos fagforbundet 3F og hos Dansk Folkeparti. Bekymringerne går på, at man i sin iver efter at hjælpe flygtningene glemmer de ledige danskere. Den frygt er dog ubegrundet, lyder det fra ugebrevet A4, som har lavet en rundspørge
Det gælder også hos Carl Ras. Ifølge Martine Sig Rasmussen tager flygtningene ikke arbejdet fra andre, ”De tager ikke arbejdet fra andre. Det her er et socialt projekt, og det går lige op”, lyder det.
Læs også: Tyske fodboldklubber taler flygtningenes sag
Hos Carl Ras handler deltagelsen i projektet om at tage ansvar for det samfund, vi lever i. Virksomheden går også op i at være i dialog med praktikanterne om andet end det konkrete arbejde:
”Vi bruger meget tid på at tale med vores tre praktikanter og hører på deres historier, men fortæller dem også, hvordan Danmark fungerer, og hvad vi forventer af dem”, fortæller Martine Sig Rasmussen.
Ønsker man som virksomhed at blive en del af ’Sammen om integration’, kan man henvende sig til Jobservice Danmark.
- KLZ
Strategi & ledelse

Sponsorat fører til nyt fokus i Rockwool
Som regel gør sponsorater en forskel for modtageren og føles godt for afsenderen. Men nogle gange skaber de også forandring hos den der giver.
Klima, miljø og energi

Sidste udkald for at Danmark kan nå sit klimamål for 2025
Kun en hurtig, ekstra indsats for at nedbringe klimaaftrykket fra transport, landbrug og energisektoren kan sikre, at vi når klimalovens 2025-mål. Den nuværende politik mangler dermed 2,4 mio. tons reduktioner, viser en ny analyse fra den grønne tænketank CONCITO.
Klima, miljø og energi

NorthSide-publikum skal teste fremtidens digitale retursystem
I år tester NorthSide en digital løsning, der kan være med til at reducere fremtidens affaldsmængder og CO2-udledning. De titusindvis af kaffekopper, der er i brug på festivalen, bliver ikke kun vasket og genbrugt, men også sporet digitalt, så miljø- og CO2-gevinster kan optimeres og dokumenteres.
Strategi & ledelse

If siger farvel til kunder med dårlig ESG-rating
Forsikringsselskabet If vælger nu at sige farvel til kunder, som ikke kan efterleve principperne for bæredygtig adfærd i FN's Global Compact. Samtidig viser en opgørelse, at langt størstedelen af Ifs erhvervskunder performer rigtig godt inden for ESG.
Medarbejder

Undersøgelse: Bureaubiz’ læsere mangler kompetenceløft indenfor ESG hos bureauer
Hos onlinemediet Bureaubiz’ bureauarbejdende læsere oplever en tredjedel, at de mangler vigtige kompetencer for at kunne rådgive kunder om ESG og bæredygtighed.
Klima, miljø og energi

Jysk er nu GRS-certificeret som virksomhed
Jysk har gennem flere år solgt GRS-certificerede produkter med genanvendte materialer, og med en GRS-certificering som virksomhed sætter boligkæden nu øget fokus på arbejdet.