16.02.2016 | Menneskerettigheder
FN's Global Compact tager skat på dagsordenen
Torsdag d. 18. februar afholder FN's Global Compact et webinar om ansvarlig skat. Det er et klart gennembrud for den kontroversielle dagsorden, siger NGO.
Et debatoplæg fra tre NGO'er analyserer skat som ansvar. Nu tager FN's Global Compact det på sin dagsorden.
Ansvarlig skat er stadig et stærkt kontroversielt emne. Men at det er en del af CSR-dagsordenen er ved at være etableret, i takt med at forbindelsen mellem skat og menneskerettigheder er blevet bedre belyst.
På samme baggrund afholder FN's Global Compact d. 18. februar 2016 et webinar om ansvarlig skat. Programmet byderer på en briefing om forbindelsen mellem skat og menneskerettigheder, udfordringerne og begyndende best practices. Webinaret regnes af arrangørerne allerede som en succes med mere end 200 tilmeldte.
Blandt talerne er Troels Børrild fra Mellemfolkeligt Samvirke, som på vegne af ActionAid fremlægger resultaterne af en analyse af hvorfor og hvordan, man kan gribe emnet ansvarlig skat an.
"Det er et klart gennembrud at Global Compact nu tager emnet med i sit virkeområde. Jeg vil sige, at det ikke længere er troværdigt eller til gavn for virksomhederne selv at argumentere for, at virksomheders skattepraksis ikke er en del af CSR-dagsordenen. Der er stadig meget at diskutere i forhold til at finde ud af hvordan man griber det an, men det er givet at virksomhederne også skal være med til at finde løsninger på de udfordringer et dårligt fungerende globalt skattesystem giver, med de negative effekter på menneskerettigheder, som det forårsager," siger Troels Børrild.
Debatoplægget, som er udarbejdet af ActionAid, Oxfam og Christian Aid i fællesskab med forord af bl.a. Unilever og KPMG, kan downloades her.
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.
Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie
Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.