16.02.2016  |  Menneskerettigheder

FN's Global Compact tager skat på dagsordenen

Torsdag d. 18. februar afholder FN's Global Compact et webinar om ansvarlig skat. Det er et klart gennembrud for den kontroversielle dagsorden, siger NGO.

Ansvarlig skat er stadig et stærkt kontroversielt emne. Men at det er en del af CSR-dagsordenen er ved at være etableret, i takt med at forbindelsen mellem skat og menneskerettigheder er blevet bedre belyst. 

På samme baggrund afholder FN's Global Compact d. 18. februar 2016 et webinar om ansvarlig skat. Programmet byderer på en briefing om forbindelsen mellem skat og menneskerettigheder, udfordringerne og begyndende best practices. Webinaret regnes af arrangørerne allerede som en succes med mere end 200 tilmeldte. 

Blandt talerne er Troels Børrild fra Mellemfolkeligt Samvirke, som på vegne af ActionAid fremlægger resultaterne af en analyse af hvorfor og hvordan, man kan gribe emnet ansvarlig skat an. 

"Det er et klart gennembrud at Global Compact nu tager emnet med i sit virkeområde. Jeg vil sige, at det ikke længere er troværdigt eller til gavn for virksomhederne selv at argumentere for, at virksomheders skattepraksis ikke er en del af CSR-dagsordenen. Der er stadig meget at diskutere i forhold til at finde ud af hvordan man griber det an, men det er givet at virksomhederne også skal være med til at finde løsninger på de udfordringer et dårligt fungerende globalt skattesystem giver, med de negative effekter på menneskerettigheder, som det forårsager," siger Troels Børrild. 

Debatoplægget, som er udarbejdet af ActionAid, Oxfam og Christian Aid i fællesskab med forord af bl.a. Unilever og KPMG, kan downloades her.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere