06.12.2022  |  Klima, miljø og energi

Fornyede kræfter til arbejdet med bæredygtighed i det danske erhvervsliv

Indhold fra partner Hvad er dette?

Sidste uge markerede enden på seks modulers undervisning på kurset ’Sustainability Management i praksis’ for kursister fra en mangfoldighed af virksomheder, fonde og kommuner. Vi har stadig få ledige pladser på Aarhus-holdet med opstart d. 14. Marts.

Sustainability Management i praksis: Kompetenceopbyggende managementforløb

Siden midten af september har kursister fra virksomheder i hele landet fulgt et omfattende kompetenceforløb udbudt af vores akademi i Sustainable Business Solutions. Det har handlet om alle afskygninger af det kommercielle bæredygtighedsarbejde, med et særligt fokus på managerens rolle som en ledende og koordinerende kapacitet.

På forløbet har kursisterne, sammen med vores dygtige undervisere, blandt andet arbejdet med miljø- og klimaforhold, social bæredygtighed og menneskerettigheder, god selskabsledelse og antikorruption, analyse, strategi og handlingsplan og slutteligt implementering, kommunikation og rapportering.

På kurset starter vi nemlig forfra, og kridter banen op inden for de forskellige aspekter af bæredygtighed og ESG. Det er nogle yderst komplekse felter, der er i konstant udvikling. Derfor favner vores kursus både dig, der er helt grøn i rollen som sustainability manager, og dig, der har erfaring med disciplinen i forvejen.
 

”Kurset har fungeret godt for mig – før kurset var jeg lidt usikker og tøvende i forhold til, hvordan hele bæredygtighedsagendaen kunne integreres i vores arbejde. Men nu føler jeg mig mere komfortabel i mit arbejde med ESG. På kurset har jeg fået nye indsigter og ny viden om feltet, som jeg kan bruge til at arbejde videre med mål og indsatser for bæredygtighed i Bitten og Mads Clausens fond. Jeg har fået en masse fakta på plads, som kun få i mit faglige netværk har endnu, og som jeg kan bringe i spil i samarbejdet med mine kollegaer og med fondens ledelse. ”

Kari Stochholm, Kommunikationschef – Bitten og Mads Clausens Fond

Nye tider - nye krav

Der er flere og flere virksomheder, der i disse tider indser, at arbejdet med bæredygtighed er mere end blot en døgnflue. I takt med, at både kunder, samarbejdspartnere og lovgivere stiller flere og større krav, bliver det i stigende grad tydeligt for organisationer landet over, at kommerciel bæredygtighed er kommet for at blive. Omstillingsopgaven må og skal for alt i verden honoreres, hvis grundlaget for en sund og robust forretning skal bibeholdes i en fremtid, hvor friktion i stigende grad vil opstå for virksomheder, der ikke har tav i arbejdet med at blive mere bæredygtig.

Derfor stiger efterspørgslen også for kursustilbud, der kan opkvalificere interne medarbejdere med de kompetencer, som kræves for at arbejde udslagsgivende med bæredygtighedsområdet.   

Skal du også overskue den store omstillingsopgave i din virksomhed?

Vi har stadig en håndfuld pladser tilbage på Aarhus-holdet, med opstart d. 14. marts. Du kan læse mere om kurset og dets faglige ambitioner for dig og din organisation, lige her.

Mere fra Sustainable Business Solutions ApS

Sustainable Business Solutions ApS

https://www.sbsolutions.dk

Full service CSR management consultancy. Sustainable Business hjælper virksomheder med at udvikle og eksekvere forretningsdrevne klima- og ansvarlighedsstrategier gennem rådgivning, kompetenceudvikling og kommunikation. Sammen gør vi CSR og bæredygtighed konkret, kommercielt og køreklart til din forretning. Desuden er vi en ledende aktør på omr…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere