10.03.2021  |  Klima, miljø og energi

Gør det nemt at affaldssortere effektivt i virksomheden

Indhold fra partner Hvad er dette?

Synes du også det er bøvlet at sortere dit erhvervsaffald rigtigt? Læs med her, for Dansk Roadshow og AffaldVarme Aarhus har knækket koden til at gøre det nemt og effektivt og deler gerne den gode idé.

Genanvendelse af affald og materialer er et af de vigtige fokuspunkter i cirkulær økonomi. For at sikre, at materialer har en lang levetid og genanvendes korrekt, kræver det, at man som virksomhed har styr på, hvad man smider væk og kasserer, og ikke mindst hvordan man gør det.

Et godt sted at starte, kan være at drage inspiration fra jeres lokale genbrugsplads. Det har Dansk Roadshow ApS, som er førende inden for eventlogistik med adresse i Aarhus-bydelen Egå, gjort. Efter et konsulentforløb med Green Moves ApS omkring cirkulær økonomi og optimering af affaldsprocesser, lod virksomheden sig inspirere af sin lokale genbrugsplads og implementerede på eget initiativ samme sorteringssystem hjemme i virksomheden. Det smarte var, at de gjorde det ved at indføre de samme affaldskategorier som på genbrugspladsen, hjulpet godt på vej af AffaldVarme Aarhus’ egne sorteringsskilte med ikoner og beskrivelse af affaldstypen.

Udviklede idé i samarbejde med affaldsselskabet
Faktisk var det ikke lige sådan til at finde affaldsselskabets kategoriskilte, så derfor tog Dansk Roadshow kontakt til AffaldVarme Aarhus for at lufte idéen om, at skiltene kunne ligge online til offentligt brug, så andre virksomheder også kunne få gavn af dem.

”Vi var ovre på genbrugspladsen og synes at det var nogle fede skilte de havde. Derfor syntes vi, at det kunne være en god idé hvis virksomhederne havde mulighed for at hente de her skilte, så sorteringen kunne strømlines hjemme i virksomheden”, fortæller Katrine Krog fra Dansk Roadshow.

Dette var en bold, som hurtig blev grebet af AffaldVarme Aarhus, som straks gik i gang med at gøre skiltningen tilgængelig på deres hjemmeside.

Det bekræfter Benny Stjernholm fra AffaldVarme Aarhus: ”Vi vil rigtig gerne understøtte og hjælpe vores kunder, både privat og erhverv, med at sortere korrekt. Jo bedre vi sorterer, jo mere kan vi genanvende. Det er jo i alles interesse”.

Begge parter er enige om, at denne sparring kan inspirere flere virksomheder til at følge trop og optimere deres affaldssortering og spild og dermed bidrage til genanvendelse.

”Det giver også god mening, at de deler ud af deres skilte. Så kan byggepladser og andre virksomheder indrette deres egen (affaldssortering, red.), så man bare kan tage en kasse og køre over på genbrug, og så ved man hvor den skal hen”, mener Katrine Krog.

”Vi har været i gang i fjorten dage, så det er stadigvæk nyt, men vi synes helt sikkert, at det giver meget bedre overblik at køre med det nye system”, tilføjer hun.

Med til at danne et bedre overblik
Dette er et godt eksempel på, hvordan man som virksomhed kan strømline sit affaldsflow. Ved at hente inspiration og tilrettelægge sin egen affaldssortering derhjemme efter genbrugspladsens sikrer I et bedre overblik over jeres affald, og at det sorteres korrekt fra start og nemmere kan genanvendes. Derudover sparer I som virksomhed også tid og gør det nemmere for jer selv at aflevere affaldet til genbrugspladsen, når I kører efter samme sorteringssystem.

Så tag et kig på hvad jeres lokale genbrugsplads gør. Hvilke kategorier anvender de? Er deres skilte tilgængelige? Hvis I savner hjælp eller information om sorteringen og skilte, så er Dansk Roadshow et eksempel på at dialog med affaldsselskabet kan sikre jer og mange andre virksomheder en bedre strømlining af jeres affald.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: cirkulær økonomi 2021

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere