27.02.2019  |  Strategi & ledelse

Global Compact Network Denmark vil hylde erhvervslivets unge verdensmålspionerer

Indhold fra partner Hvad er dette?

Global Compact Network Denmark indleder jagten på årets unge ”SDG Pioneer” i Danmark. Titlen tilfalder en ung medarbejder fra en dansk virksomhed tilsluttet Global Compact, som har gjort en særlig indsats for at opnå FN’s verdensmål.

København, 2019 - Global Compact Network Denmark indleder jagten på årets unge ”SDG Pioneer” i Danmark. Titlen tilfalder en ung medarbejder fra en dansk virksomhed tilsluttet Global Compact, som har gjort en særlig indsats for at opnå FN’s verdensmål, og man kan nu nominere en kandidat via Global Compact Network Denmarks hjemmeside. Vinderen vil blive hædret i København i maj 2019, og vil desuden blive indstillet til Global Compact’s globale kampagne, hvor 10 SDG Pioneers fra hele verden vil blive udvalgt samt annonceret og anerkendt under FN’s Generalforsamling i New York til september.

Den danske og globale kampagne er en del af en samlet indsats i samarbejde med Tuborgfondet, som skal sætte fokus på unge menneskers potentiale til at bidrage til verdensmålene gennem entreprenørskab og forretningsudvikling. Ved at eftersøge årets unge SDG Pioneer i Danmark belyser kampagnen de mange unge menneskers nuværende arbejde med innovation, som løser nogle af verdens mest presserende problemer.

Mens den globale SDG Pioneers- kampagne har været en årlig begivenhed globalt siden 2016 er det første gang, der bliver igangsat en lokal ansøgningsrunde i Danmark samt 16 andre lande, herunder Egypten, Kina og USA. Det er ligeledes første gang, der er et særligt fokus på unge medarbejdere (35 eller derunder) i kampagnen.

“Vi er utroligt glade for at hjælpe unge med at finde nye løsninger, der adresserer nutidens globale udfordringer”, siger Lise Kingo, CEO & Executive Director, UN Global Compact. ”Lederskab i 2030-æraen kræver forandringsagenter. Disse forandringsagenter sidder ikke og venter på fremtiden - de skaber den. De springer ikke over hvor gærdet er lavest. De holder kursen, også når de bliver latterliggjort eller modarbejdet. I sidste ende er det dem der vinder. De har fremtiden på deres side.”

Nominer en ung medarbejder til årets SDG Pioneer

Global Compact Network Denmark inviterer deres over 300 medlemsvirksomheder til at nominere deres unge medarbejdere (35 og derunder) til årets SDG Pioneer, samt til at deltage i hædringen i både København og New York, skulle deres kandidat nå så langt. Medarbejderne kan komme fra alle dele af forretningen, så længe de arbejder målrettet med ét eller flere af FN’s verdensmål.

Man kan allerede nu nominere en medarbejder via Global Compact Network Denmark’s hjemmeside. Deadline for indstilling er den 15. april.

Læs mere om Global Compact Network Denmarks arbejde med verdensmålene samt SDG Pioneers-kampagnen på Global Compact Network Denmark’s hjemmeside.

Kontakt

Global Compact Network Denmark
Joachim Marc Christensen
Network Manager
Telefon: (+45) 26 92 99 75
Email: joachim@globalcompact.dk 

Om Global Compact Network Danmark

Global Compact Network Denmark (GCDK) er det lokale netværk for danske virksomheder og organisationer, der har forpligtet sig til at arbejde med ansvarlighed og bæredygtighed efter principperne i FN’s Global Compact. Med afsæt i Global Compacts ti principper og FN’s verdensmål arbejder vi for at inspirere og facilitere danske virksomheders arbejde med social ansvarlighed og bæredygtighed som værdiskabende for både forretningen og samfundet. Global Compact Network Denmark er med over 300 medlemsvirksomheder det største danske netværk for ansvarlige virksomheder.

Mere fra Global Compact Network Denmark

Global Compact Network Denmark

www.globalcompact.dk

FN’s Global Compact blev etableret i 2000 med en opfordring til virksomheder om at agere som en ansvarlig samfundsaktør ved at inddrage ti universelle principper på menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption i strategi og drift og samtidig fremme sociale målsætninger. I dag, globalt og lokalt gennem 70+ lokale netværk, guider FN’s Global Compact virksomheder…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere