12.01.2022  |  Samfund

Globale eksperter bekymrer sig mest om klima og ulighed

Klima ses stadig som helt afgørende, men ulighed og manglende sammenhængskraft bekymrer globale ledere langt mere end tidligere. De spørgsmål har overhalet bekymringer om cybersikkerhed.

Når World Economic Forum (WEF) udgiver sin årlige rapport om globale risici, så kan der være god grund til at løfte blikket fra den daglige dont og høre efter. Konklusionerne er nemlig et udtryk for, hvordan eksperter og ledere fra hele verden forestiller sig fremtiden, og hvilke udfordringer, man kommer til at slås med.

Årets top ti over risiko er således som vist i topbilledet på denne artikel. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Risikobilledet varierer dog, hvis man skelner mellem kort og langt sigt. Årets rapport viser, at de største langsigtede risici er relateret til klimaet, mens de største kortsigtede globale bekymringer inkluderer social ulighed, trusler mod folks levebrød og forringet mental sundhed.

Det største skift ser man i vurderingen af social sammenhængskraft, som har flyttet sig gevaldigt siden begyndelsen af corona-pandemien.

Læs også: Ulighed skal være lige så presserende for virksomheder som klima

”Når an ser på de 20 procent rigeste personer i verden, så har de været i stand til at genoprette omkring halvdelen af, hvad de har tabt over de seneste par år. Men for verdens 20 procent fattigste gælder det, at de har tabt endnu 5 procent af deres indkomst. Og det bliver kun værre, hvis vi ikke gør noget ved det, sagde WEF’s administrerende direktør, Saadia Zahidi, til Bloomberg.

Men for de mere langsigtede risici, er frygten for at håndteringen af klimakrisen fejler stadig vinderen og kan ifølge Zurich Insurance Groups beregninger ende med at skære op til en sjettedel af det globale BNP. 

Derudover tror eksperterne, at den globale økonomiske genopretning vil være både volatil og ulige over de næste tre år.

Rapporten kan hentes og læses her

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere