26.09.2019  |  Klima, miljø og energi

GRØN ENERGI HOS COFOCO

Indhold fra partner Hvad er dette?

For danske Cofoco handler det om at tage ansvar. Ifølge direktør og ejer Christian Lytje har virksomheder stor indflydelse på den grønne dagsorden, og derfor ønsker Cofoco at inspirere til en kollektiv bedre fremtid gennem deres bæredygtige tiltag.

Cofoco er med i REGA, Restauratørernes Garantiordning, som er et nyt branchefællesskab, der arbejder målrettet med samfundsansvar. Som en del af sit engagement i REGA arbejder Cofoco systematisk og målrettet på at forebygge negative indvirkninger på menneskerettigheder – både medarbejderes, gæsters og naboers – og reducere negative indvirkninger på miljøet. 

Der er ikke langt fra tanke til handling, når det gælder bæredygtighed og Cofoco har adskillige tiltag i gang – det gælder alt fra at minimere madspild i deres køkkener, genbruge ressourcer, plante træer i Tanzania til at investere i en solcellepark i Nees i Nordjylland. Den ni fodboldbaner store solcellepark producerer nok elektricitet til, at Cofoco nu og i fremtidig vækst vil være selvforsynende med solenergi.  

”Vi lever i en tid med store klimaudfordringer. Vi mener, at vi alle har et ansvar for at ændre denne udvikling, og at vi alle skal bidrage til en bæredygtig løsning. Derfor arbejder vi i Cofoco ud fra specifikke områder, hvor vi med større og mindre tiltag søger at sikre forandringer, der kommer alle til gode”, står der på Cofocos hjemmeside.

I samarbejde med Better Energy var Cofoco den første restaurantkæde i Danmark til at foretage en 100 pct. omstilling til solenergi. Solcelleparken får en årlig energiproduktion på 5000 MWh. Det kan dække det årlige energiforbrug i 3100 gennemsnitsfamilier. Solcellerne dækker Cofocos samlede forbrug af energi og mere til, for overskuddet fra produktionen på omkring 1500 MWh er med til, at Cofoco ved fremtidige udvidelser vil være dækket af grøn energi.  

Partnerskabet med Better Energy dækker vores energibehov med solenergi og er et stort skridt for os imod en grøn omstilling. Vi mener, at udviklingen bl.a. skal drives frem af virksomheder som os og håber at kunne inspirere andre virksomheder til lignende initiativer, så den grønne omstilling i Danmark speedes op, siger Christian Lytje, ejer og direktør i Cofoco. 

Det var Cofocos ønske at tage et aktivt og synligt bæredygtigt initiativ og ifølge Rasmus Lildholdt Kjær, CEO hos Better Energy, kan samarbejdet være med til at sætte nye standarder for, hvordan virksomheder i vidt forskellige brancher kan løfte deres del af ansvaret.  

- Ved at omstille os til grøn energi viser vi vores gæster og omverdenen, at vi står fast på vores engagement i at give den gode spiseoplevelse, og at vi samtidig er parate til at tage ansvar for den påvirkning, som den har på miljøet, siger Christian Lytje.

Solcelleparken er en stor investering for restaurantkæden, men Cofoco er, lige som alle andre, ikke i mål endnu. Det er dog, ifølge Christian Lytje, et kæmpe skridt i den rigtige retning og kun ét af flere tiltag, der skal målrette en højere grad af bæredygtighed i driften. 

Denne artikel er en del af temaet I fokus: business casen

Mere fra REGA (Restauratørernes Garantiordning)

REGA (Restauratørernes Garantiordning)

http://regadk.dk/

  • dgp@thehost.dk
  • +45 33 25 10 11
  • Dronningens Tværgade 8A, 1302 København K, Danmark

REGA står for Restauratørernes Garantiordning og er et brancheinitiativ under Danmarks Restauranter & Cafeer. Det er et samarbejde mellem restauratører, som ønsker at løfte kvaliteten af deres arbejde med samfundsansvar. Med REGA stiller restauratørerne garanti for, at de arbejder fokuseret på at drive ansvarlig virksomhed.  Som…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere