11.11.2015  |  Klima, miljø og energi

Grønne aktier boomer i Kina

Den kinsesiske femårsplan satser massivt på grøn teknologi. Det kan betyde et boom for grøn teknologi og cleantech.

Kina er blandt de mest miljøsvinende nationer i verden. Men nu ser det ud til at grøn energi for alvor bliver et forretningseventyr i Kina, hvor energi og miljø har en fremtrædende plads i femårsplanen for landet.

Læs også: Ros til Indiens klimaplan afløst af kritik

Ifølge den Hong Kong-baserede avis South China Morning Post kan regeringens politik, betyde et sandt væksteventyr for Kinas grønne sektor og betyde et stort boom for aktiekurserne.

"I Kina foregår en grøn revolution oppefra og ned, og nu er det fra centralt hold besluttet, at den økonomiske udvikling skal være mere bæredygtig. Og med de forfærdelige konsekvenser, den hidtidige udvikling har haft for både mennesker og miljø, kan det jo heller ikke fortsætte," siger CEO Sean Kidney fra den London-baserede non-profit organisation, Climate Bonds Initiative til avisen.

Læs også: Grønt panel: Danmark skal fastholde sine klimaambitioner

Blandt andet satser det kinesiske styre på at rydde op i den massive luftforurening, der præger storbyerne i verdens folkerigeste land.

Alene den dagsorden kræver ifølge South China Morning Post investeringer på mellem 5-9 mia. kr. fra regeringen, lokale og udenlandske investorer.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere