23.02.2017  |  Klima, miljø og energi

Grøn startup bygger landbrug på tage

Startupvirksomheden Refarmed vandt både publikumsprisen og juryprisen, da der var ’Pitch Day’ på Copenhagen Business School i begyndelsen af februar. Nu er de klar til at bygge bæredygtige landbrug, der udnytter supermarkeders og storcentres overskydende ressourcer.

Den grønne startupvirksomhed Refarmed vandt både juryprisen og publikumsprisen, da Copenhagen Business School lagde hus til ’Pitch Day’ i begyndelsen af februar, skriver Ingeniøren. 

Læs også: Klimaguide til megabyer

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det er energivirksomheden E.ON, der afholder dagen og målet er at finde det startup og den idé, der, på den mest realistiske måde, vil bidrage til en mere bæredygtig og grøn verden. 

Mere konkret går Refarmeds projekt ud på at udnytte det ressourcespild, som store indkøbscentre og hybridmarkeder har, ved at placere en fødevareproduktion i, oven på eller i forlængelse af bygningen:

”Vi kalder det en bygningsintegreret gartneriløsning. Vi genanvender vand, overskudsvarme fra kølesystemerne, og bioaffald komposterer vi”, siger Camilla Enge, medstifter af Refarmed, til Ingeniøren. 

Storcenter og landbrug i én
Camilla Enge og resten af Refarmed-holdet har arbejdet på projektet i halvandet år, før det blev præsenteret for E.ON. Med midler fra Erhvervsstyrelsen fik de gennemført et feasibility studie i storcentret Fields i København, der siden har ageret prøvekanin:

”Vi startede helt lavpraktiske undersøgelser, hvor vi så på forskellige affaldsfraktioner og muligheder for overskudsvarme. Faktisk var overskudsvarmen et problem, fordi Fields' ventilationssystemer er så godt udviklede. Til sidst fandt vi varmen i Bilkas kølesystemer”, siger Camilla Enge til Ingeniøren. 

Læs også: WWF: bæredygtighedsstandarder kan fremme SDG-målsætninger

Refarmed skal til at indlede et samarbejde med Bilka og er derudover også en af deltagerne i E.ONs iværksætterprogram 'accelerate CPH'.

Læs mere om Refarmed her. 

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere