04.04.2014  |  Strategi & ledelse

Her er årets nominerede til modebranchens CSR-pris

Tre tøjfirmaer er nomineret til Elle Style Awards CSR-pris, som hylder virksomheder i modebranchen, der har skabt opmærksomhed omkring bæredygtighed og/eller socialt ansvar.

Modemagasinet Elle afholder modebranchens største og officielle prisuddelingsshow, Elle Style Awards. I kategorien årets CSR-pris, er de to danske virksomheder Hummel og Underprotection samt den svenske tøjproducent H&M blevet nomineret for virksomhedernes csr-arbejde. 

Læs også: H&M vil lancere ny tøjlinje lavet af genbrugsfibre

”Kategorien fokuserer på en modevirksomhed, der arbejder med eller skaber opmærksomhed omkring bæredygtighed, økologi og/eller social ansvarlighed på en sådan måde, at de formår at nå ud til den danske modeforbruger og bevidstgøre hende om, at vi har et valg”, skriver Elle om nomineringen i en pressemeddelelse.

Tre gode sager
Undertøjsfirmaet Underprotection er nomineret til prisen på baggrund af virksomhedens bæredygtige forretningskoncept om at kombinere æstetik med etik. Det betyder, at alle tøjdele fra Underprotection udelukkende er produceret af bæredygtige materialer som bambus, soja og økologisk bomuld. 

Hummel er blandt andet nomineret som følge af tøjproducentens sociale arbejde med at støtte fodboldprojekter for krigsramte mennesker i Sierra Leone. Det sociale arbejde er en del af den omtalte forretningsstrategi for Hummel, Company Karma. 

Læs også: Dansk handelsinitiativ skal støtte syersker i Bangladesh

Den svenske tøjgigant H&M har lanceret en hel stribe bæredygtige og sociale projekter. Sidste år blev den miljøvenlige Conscious Exclusive Collection lanceret, og H&M har taget introduceret et stort genbrugsprojekt, hvor kunderne kan indlevere deres brugte tøj, som efterfølgende kan genbruges i tøjproduktionen. For hvert kilo tøj, der indsamles, doneres et beløb desuden også til velgørenhedsorganisationer.

Elle Style Awards 2014 afholdes 19. maj i Koncerthuset. 

Mere fra Troels

Troels Karlskov

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere