20.06.2017  |  Supply chain

H&M og IKEA foretrækker FSC

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det er ikke nogen tilfældighed, at både IKEA og H&M kræver, at FSC-mærkningsordningen er en central del af deres indkøbsstrategi.

Faktisk har H&M som mål for 2030, at 100 % af de materialer, virksomheden anvender, enten skal være genanvendte eller komme fra en bæredygtig kilde – og når det gælder træbaseret stof, skal det være FSC-certificeret.

”Vi mener, at FSC er den bedste standard bl.a. på grund af, at den er ens i alle lande. Vi er et globalt foretagende, der agerer globalt, hvorfor vi er afhængige af en global standard”, siger Mattias Bodin, der er Sustainability Business Expert hos H&M til ATL. 

Begejstringen er ligeså stor hos IKEA, der har en lignende målsætning for 2020. Her forventes alle deres trævarer at være enten FSC-certificerede eller af genanvendt materiale.

”FSC har en høj troværdighed globalt og vores kunder, som oftest bor langt fra skoven, har tillid til et system, der bakkes op af miljøorganisationer. Derudover mistede vi et certifikat i Karelen for nogle år tilbage, hvilket vidner om en regelmæssig suspendering og at processen fungerer. Det gør sig ikke altid gældende i andre systemer”, fortæller Ulf Johansen, der er skovchef hos IKEA til ATL.

Det glæder FSC at være det foretrukne valg.

”Hos FSC er vi ambitiøse. Vi arbejder konstant på at sikre, at vi har de højeste standarder, at vores kontrolmekanismer fungerer og at vores system har fuld åbenhed. Det er ikke nok at have fine visioner for naturen, det må og skal bakkes op af troværdige systemer. Det er også derfor, vi tit ser, at FSC er nummer et hos ambitiøse virksomheder”, udtaler Loa Dalgaard Worm, sekretariatsleder hos FSC Danmark.


Kilde: ATL.nu

Mere fra FSC® Danmark

FSC® Danmark

https://dk.fsc.org

  • info@fsc.dk
  • 88709518
  • Ryesgade 9, 2. tv, 8000 Aarhus C - (FSC® F000208)

FSC Danmark er det danske kontor for FSC-mærket - mærknings- og certificeringsordningen til træ og papir fra bæredygtige skove og ansvarlige kilder. I FSC Danmark arbejder vi med at fremme kendskabet til og brugen af FSC-mærket gennem kampagner, rådgivning, politisk arbejde og oplysningsarbejde.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere