06.09.2017  |  Klima, miljø og energi

H&M og Ikea vil lave tøj af træ

De svenske virksomheder H&M og Ikea er gået sammen i selskabet Treetotextile. Målet er, som navnet antyder, at producere bæredygtigt tøj af træmasse.

Tøjkæden H&M og møbelgiganten Ikea er gået sammen om en ny, grøn mission; at lave bæredygtigt tøj af træmasse. Det skriver svenske Dagens Industri (DI).

Målet skal realiseres i selskabet Treetotextile, som de to virksomheder i fællesskab, og meget diskret, startede for tre år siden. Helt konkret vil Ikea og H&M anvende træmasse, eller cellulose, til at skabe tekstilfibre og dermed producere tøj, der efter planerne skal kommercialiseres.

”Cellulose-materialet kommer fra skove, som er ansvarligt vedligeholdt. Det betyder, at kunderne vil kunne købe bæredygtige tekstiler – og tøjet vil have samme egenskaber som bomuld”, skriver Ikea til Dagens Industri.

Læs også: Ikea går ind i kampen mod madspild

DI har desuden været i kontakt med H&M, som forklarer, at projektet stadig er i et meget ”tidligt stadie”:

”Vi har et langsigtet perspektiv på alle investeringer og med dette projekt, hvor vi samarbejder med Ikea, tror vi, at vi kommer til at kunne bidrage til en fremtidig mere bærekraftig tekstilproduktion”, skriver H&M til DI.

Læs også: Zara og H&M vil gøre op med "brug og smid væk"-kulturen

Ud over Ikea og H&M er iværksætteren og det nye selskabs adm. direktør, Lars Stigsson, også med i Treetotextiles ejerkreds. Hver part ejer en tredjedel af tøjvirksomheden.

Der er indtil videre ikke registreret indtægter i selskabet, til gengæld har de tre ejere tilsammen investeret 25 millioner svenske kroner i Treetotextiles, hvilket svarer til cirka 19,6 millioner danske kroner.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere