24.04.2017  |  Medarbejder

Ikea vil åbne flygtninge-produktionscentre i Jordan

Den svenske møbelmastodont har planer om at åbne produktionscentre i områder i Jordan, der er særligt ramt af flygtningekrisen. Med det og lignende tiltag vil Ikea på verdensplan hive 200.000 mennesker ud af fattigdom.

Det svenske møbelhus Ikea vil etablere produktionscentre i Jordan med det formål at få blandt andre nogle af landets mange syriske flygtninge i arbejde. Det skriver mediet dezeen.com. Initiativet er et led i et verdensomspændende projekt, der skal hive folk ud af fattigdom gennem socialt entreprenørskab.

I alt forventer møbelmastodonten, at projektet vil skabe arbejdspladser til 200.000 mennesker verden over, der lige nu lever i fattigdom.

”200.000 er vores langsigtede ambition. Det kommer måske til at tage 10-15 år. Vi vil have de her mennesker til at være vores fremtidige leverandører”, siger Jesper Brodin, der er ansvarlig for forsyning hos Ikea, til dezeen.

Initiativet er et eksempel på den type investeringer, som f.eks. Dansk Flygtningehjælp efterspørger flere af, ifølge generalsekretær Andreas Kamm:

”Vi er ikke trætte af CSR og den type samarbejde, men den mest interessante model er forretningsbaseret, hvor vi sammen kan starte virksomheder og skabe jobs i de dele af verden, som flygtningekrisen påvirker mest,” sagde han, da han åbnede CSR Links konference om ansvarlige investeringer d. 2. marts 2017.

Læs også: Ikea klar med køkkenlåger af genbrugsplast og -træ

Centrene i Jordan forventes allerede at være operationelle i august i år, og arbejdstagerne forventes at blive et miks af syriske flygtninge og jordanske indbyggere – cirka halvt af hver. Arbejdet vil bestå i at producere vævede produkter, såsom tæpper, puder og sengetæpper.

Centrene vil ligge i forbindelse med Ikeas samarbejdspartners, Jordan River Foundations, allerede etablerede centre i landet.

”Vi har et langsigtet partnerskab med den sociale entreprenør Jordan River Foundation, og produktionen vil derfor foregå, hvor de allerede har centre. Det vil sige i og omkring byen Amman”, oplyser Ikea til dezeen.

Amman, der ligger i det nordlige Jordan, huser mange flygtninge, både i og uden for de mange flygtningelejre. I starten vil i alt 100 blive ansat til at væve for Ikea. Inden for to år forventer virksomheden, at det tal er steget til 400.

Læs mere om Ikeas planer her.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere