06.08.2015  |  Klima, miljø og energi

København omfavner elbilerne

Netværket af ladestandere til elbiler i København er for tiden ved at blive kraftigt opgraderet, hvilket vil gøre hovedstaden til en lidt af en ønskeby for elbilejere. Og strømmen, den bliver grøn.

600 nye og opgraderede ladepunkter til elbiler på 125 forskellige adresser, det er det snarlige resultat af den opgradering af kapaciteten på området, der netop nu er i gang i København. Dermed vil hovedstaden blive en af de bedste byer i verden af befinde sig i, hvis man kører elbil, skriver elbiler.dk

Læs også: Tank elbilen op på færgen

Det er energiselskabet E.ON, der står for udbygningen, og de vil ikke alene sørge for bedre muligheder for opladning – laderne vil være kompatible med alle typer elbiler på det danske marked – men også at strømmen, der sker med, bliver grøn.

Den skal nemlig komme fra selskabets egne vandkraftværker i Sverige, og på den måde vil brugerne bidrage til både den generelle grønne omstilling, en mindsket luftforurening og ikke mindst byens ambitiøse klimamål.

"”Vi har et klart mål om at være en CO2-neutral hovedstad om 10 år og her spiller en grønnere transport en central rolle. Det er derfor glædeligt, at det nu både bliver nemmere at være elbilist og at strømmen rent faktisk kommer fra vedvarende energi,"” siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), til bilpriser.dk.

Læs også: Elbiler giver penge i kommunekassen

Opgraderingen i hovedstadsregionen skal efter planen være afsluttet til september, og derefter vil processen fortsætte i resten af landet. På landsplan er der i dag ca. 1500 ladepunkter for elbiler.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere