24.06.2014  |  Klima, miljø og energi

Københavns Lufthavn bliver klimacertificeret

Københavns Lufthavn har opnået en klimacertificering på næsthøjeste niveau hos den internationale luftfartsorganisation ACI.

Om certificeringen

"Airport Carbon Accreditation" anerkender og akkrediterer lufthavnenes arbejde med at opgøre, styre og reducere deres CO2-emissioner. Der er fire niveauer for certificering: Kortlægning, Reduktion, Optimering og Neutralitet.

Københavns Lufthavn har opnået certificering på optimeringsniveau, hvilket er det højeste niveau uden køb af CO2-kvoter eller lignende.

Kilde: cph.dk 

Med sin miljøcertificering ”Airport Carbon Accreditation” har Københavns Lufthavn som den første lufthavn i Danmark opnået den internationale luftfartsorganisation Airports Council Internationals (ACI) eftertragtede klimacertificering på næsthøjeste niveau.

Læs også: Københavns Lufthavn vil vokse uden at udlede mere CO2

ACI står bag miljøcertificeringen af lufthavne over hele kloden, og certificeringen er et led i København Lufthavns CSR-strategi ”Ansvarlig Vækst”, der blandt andet har til formål at styre lufthavnens klimapåvirkning.

“Klimacertificeringen er et håndgribeligt bevis på, at vores miljø- og klimaarbejde er på rette kurs og på, at vi ønsker åbenhed og gennemsigtighed i vores arbejde med at begrænse udledningen af CO2”, siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

Kræver indsats på tværs
Arbejdet med klimapåvirkninger tager udgangspunkt i lufthavnens egen CO2-udledning, men på en række områder kan der kun opnås resultater, hvis der bliver koordineret et effektivt samarbejde i hele lufthavnen. Det indebærer en indsats på tværs af flyselskaber, butikker og de øvrige lufthavnsvirksomheder samt med eksterne interessenter.

“Vi har sat os et mål om, at vi i 2020 skal have reduceret vores CO2-udledning fra 1,4 til 1,0 kg pr. passager, og ud over vores egne mål arbejder vi også på at få andre virksomheder i lufthavnen til at arbejde mere miljøbevidst”, siger Thomas Woldbye.

Læs også: Københavns Lufthavne: CSR-strategi kræver samarbejde med 700 virksomheder

Certificeringen på næsthøjeste niveau betyder, at Københavns Lufthavn nu ligger på linje med lufthavne som London Heathrow, Frankfurt, Zürich og Hong Kong.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere