08.03.2017  |  Klima, miljø og energi

Københavns Lufthavne får tildelt Energi- og miljøprisen 2017

Københavns Lufthavnes har investeret stor i nye teknologier, og høster anerkendelse fra Energiforum Danmark, der har tildelt virksomheden Energi- og miljøprisen 2017.

Selvom der var svære valg at træffe, da dommerkomitéen fra Energiforum Danmarks bestyrelse skulle udpege årets vinder af Energi- og miljøprisen 2017, var formand Lars Thygesen ikke i tvivl, da han pegede på Københavns Lufthavne som årets vinder:

Læs også: Virksomheder tager mere socialt ansvar - og det vil de blive ved med

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

"De resultater, Københavns Lufthavne har opnået, aftvinger respekt. Det vidner om høj faglighed i egen organisation, men også om opbakning og prioritering fra ledelsens side. Det er sjældent at se CSR-målsætninger, der bliver fulgt op så konsekvent og effektivt. Samtidig er det inspirerende at se, at man kan udvide og øge aktiviteterne uden at gå på kompromis med bæredygtigheden”, siger han.

I 2012 satte Københavns Lufthavne sig selv det mål at skære 20 procent af energiforbruget inden 2020, og samtidig skulle CO2-udledningen per passager højst være ét kg.

Allerede med udgangen af 2015 lykkedes det dog Københavns Lufthavne at være mere end halvt i mål med besparelser på i alt 12 GWh, og med en investering på 20 mio. kr. i to nye varmepumper, på i alt 2 MW i relation til grundvandskølingen, hvor den estimerede besparelse er næsten 9 GWh, er man således i mål med sine 2020-mål tre år før tid.

Ny strategi i slutningen af 2017
Lufthavnens mod til at investere i de nye teknologier i stor skala i en drift, der er stærkt afhængig af sine tekniske installationer, er også det, der vækker respekt i dommerkomitéen, hvorfor man hos Københavns Lufthavn er meget glade for anerkendelsen:

”Vi fokuserer på at være holistiske på projekterne. Flere af de store besparelser er opnået i synergi mellem vedligeholdelsesprojekter og nye projekter”, siger energichef Niels Hunderup.

Læs også: WWF: bæredygtighedsstandarder kan fremme SDG-målsætninger

Fremadrettet fortæller Københavns Lufthavne at man er i gang med at planlægge og analysere yderligere potentialer, og at man vil have strategi klar sidst på året.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere