LEGO er også konsekvent på miljø og klima

Når LEGO arbejder med miljø og klima er det ikke ud fra devisen ”alt tæller”. Indsatsen er fokuseret på at finde ind til kernen, satse på det man er god til og se alting i lyset af hvad der får mest LEGO til flest mulige børn. Samme idé som i 2015 gav LEGO koncernen et overskud på mere end ni milliarder kroner.

Borkum Riffgrund 1 blev indviet i oktober 2015 og er en væsentlig del af LEGO koncernens klimastrategi..

01.03.2016

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Der er ikke mange vildskud eller sidespor at se på miljø- og klimaområdet, når man læser LEGOs CSR-rapport for 2015.

Virksomheden har reduceret deres CO2-udledning per tons produceret klodser med fem procent i forhold til 2014. Det betyder, at de et år før tid når det mål om samlet 10 procent reduktion, som LEGO har sat sammen med WWF, i Climate Savers-programmet.

”Vi bruger 20 procent mindre energi for hver 2x4-klods vi producerer i dag, end vi gjorde i 2011. Det er fantastisk,” forklarer Tim Brooks begejstret. Han er hovedansvarlig for arbejdet med miljø og klima i LEGO koncernen.

”Det betyder også, at det bliver sværere og sværere, så at vi bliver ved med at ville forbedre vores energieffektivitet med 2,5 procent om året, synes vi, er meget ambitiøst,” fortsætter han.

Mest mulig leg til flest mulige børn
At nå til et punkt, hvor man reducerer energiforbruget i absolutte tal er ikke på dagsordenen for LEGO koncernen. Fordi man har et andet mål, som alting skal balanceres op i mod.

Tim Brooks er ansvarlig for miljø- og klimaarbejdet i LEGO koncernen..

”Vores mål er altid at få gode legeoplevelser ud til så mange børn som muligt, og det kræver – som tingene er indrettet – energi. Så længe det er tilfældet, så er virkeligheden, at vi vil fortsætte med at producere flere klodser, men med et relativt lavere energiforbrug,” siger Tim Brooks.

Genbrug af klodser er et andet miljøspørgsmål, som bliver anskuet i forhold til det ultimative mål om at få leg af den slags LEGO er ud til flest mulige børn.

Mange forbrugere spørger LEGO hvordan de kan sende deres klodser til genbrug, når de er færdige med dem, eller om LEGO vil have dem, så de kan indgå i produktionen igen. Svaret er dog altid, at de hellere skal give klodserne til naboer, venner, familie, genbrugsbutikken eller lign.

”Det er langt vigtigere, at der kommer mest muligt leg ud af hver klods, end at vi tager den og laver en ny klods ud af den. Vi bruger allerede vores eget affald og klodser der ikke klarer kvalitetskontrollen i produktionen. Faktisk lavede vi 175 millioner 2x4-klodser ud af de materialer i 2015,” fortæller Tim Brooks.

”Vi gør det vi er bedst til”
Året 2015 var også indvielsesåret for Borkum Riffgrund 1, den havvindmøllepark som skal sørge for at balancere LEGOs eget energiforbrug med produktion af vedvarende energi senest i 2020. Det er dog ikke LEGO koncernen selv, der har pengene oppe af lommen her, men deres majoritetsejer Kirkbi.

”For os handler det om, at vi skal gøre, hvad vi hver især gør bedst. Hos LEGO er vi gode til at lave klodser, ikke til at investere. Det er til gengæld det, de er eksperter i hos Kirkbi. Så det lader vi dem om. Strømmen fra investeringerne bruger LEGO til at beregne, hvornår der er balance mellem vores forbrug og produktion af grøn strøm,” forklarer Tim Brooks.

Skulle man komme til at spørge til, hvorvidt den strøm og varme de så faktisk køber i dag ikke også skulle være grøn, får man samme type forklaring:

”Vi er sikre på, at det at sørge for at øge produktionen af vedvarende energi er den mest progressive metode vi kan vælge. Øge kapaciteten – det er den måde vi har valgt at arbejde med klimaforandringer.”

De 31,5 procent Kirkbi ejer af Borkum Riffgrund 1 dækker faktisk allerede de 309 gigawatts LEGO koncernen brugte totalt i 2015. Hvis man forestiller sig at havvindmølleparken producerer på et helt år, som den gjorde i de måneder den var i gang i 2015. Men man forventer også, at produktionen af klodser vil fortsætte med at stige i de næste år, så Kirkbi er allerede i gang med en ny investering i en engelsk havvindmøllepark. Ligesom man arbejder med at installere vedvarende energikilder på LEGOs egne faciliteter ”i det omfang det giver mening”.

Dansk Standard

Sponseret

Global standard for bæredygtighed i event-, møde-, sports- og oplevelsesbranchen nu på dansk.

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

21.02.2025CSR.dk

Byer må ikke sprede sig, hvis der skal være plads til fremtiden

20.02.2025CSR.dk

Danske influencere holder liv i fast-fashions overforbrug

20.02.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Votives – Et sundere og mere miljøvenligt alternativ til fyrfadslys

19.02.2025CSR.dk

Esbjerg Havn rykker tættere på CO₂-neutralitet: Svitzer vælger biobrændstof

19.02.20252030 Builders

Sponseret

Fra Ord til Handling: En Fælles Rejse Mod en Bæredygtig Fremtid

18.02.2025BWT

Sponseret

Coffee by Storm passer på miljøet – med hjælp fra BWT

18.02.2025CSR.dk

Forskere slår fast: Genbrug er ikke nok

17.02.2025CSR.dk

Energiforsyning fra sol og vind kan blive mere robust

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

27.01.2025

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Folkekirkens Nødhjælp
Event
Invest in Women: En aften for forandring i verden ~ Folkekirkens Nødhjælp

Gå ikke glip af årets mest inspirerende aften! Deltag i velgørenhedsarrangementet Invest in Women i Moltkes Palæ. En spændende aften om kvinders økonomiske empowerment og ligestilling – med stærke keynote-speakers og netværk.

Dato

06.02.2025

Sted

Moltkes Palæ, Dronningens Tværgade 2, 1302 København K

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus i Energiledelse - ISO 50001

Med ISO 50001 bliver du klar til at efterleve det nye Energy Efficiency Directive, der i 2024 vil gøre det lovpligtigt for flere virksomheder end hidtil at implementere et certificeret energiledelsessystem eller genneføre et energisyn.

Dato

24.02.2025

Tid

08:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: LCA for ESG/CSRD reporting and the role of AI

In today’s rapidly evolving sustainability landscape, regulations place increasing demands of data transparency and sustainability reporting. Transparency in environmental impacts and sustainability strategies is no longer optional—it's essential.

Dato

25.02.2025

Tid

15:00

Sted

Online

CABI
Webinar
Kort og godt om de nye sygedagpengeregler

Pr. 1. januar 2025 er sygedagpengereglerne blevet opdateret. Det ændrer, hvordan og hvor ofte kommunen skal lave opfølgning, når dine medarbejdere er sygemeldte. På dette webinar får du en gennemgang af de nye regler, og hvilken betydning det får for dig som arbejdsgiver.

Dato

26.02.2025

Tid

08:30

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
Kursus i Svanemærket renovering

Du får en dybdegående gennemgang af Svanemærkets krav til renovering af byggeri. Kurset tager udgangspunkt i kriteriegeneration 2 for renovering, der bl.a. stiller krav til miljøundersøgelser og kortlægning af eksisterende byggeri, energi, klima, ressourceeffektivitet, cirkulær økonomi, indeklima, materialer og kemi.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Hindsgavl Slot, Middelfart