17.05.2017  |  Klima, miljø og energi

Lego når ny milepæl inden for vedvarende energi

Hos Lego er der grund til begejstring - koncernen har nemlig netop nået sit mål om 100 procent vedvarende energi tre år før tid.

Fire år og en investering på seks milliarder kroner i to havvindmølleparker skulle der til, for at Lego Koncernen tre år før tid kunne sit mål om 100 procent vedvarende energi.

Læs også: Lego: Børn skal hjælpe os med at tænke i bæredygtighed

Siden 2012 har Lego støttet udviklingen af mere end 160 megawatt vedvarende energi, og den seneste investering er ingen undtagelse.

Her har Lego nemlig investeret i en andel på 25 procent af Burbo Bank Extension-vindmølleparken, der ligger ud for Liverpool i England. 

Vindmølleparken, der officielt åbnede i dag, vil generere strøm til mere end 230.000 britiske husstande. Parkens hovedentreprenør er i øvrigt Dong Energy, der udgør 50 procent af joint venturet bag, mens PKA har de sidste 25 procent.

”Vi arbejder på at bidrage positivt til planeten, og jeg er virkelig begejstret over indvielsen af Burbo Bank Extension-vindmølleparken. Denne udvikling betyder, at vi nu har nået milepælen om 100 procent vedvarende energi tre år før tid”, siger Bali Padda, der er adm. direktør for Lego Koncernen.

Vil fortsat investere i vedvarende energi
Ifølge Bali Padda har Lego, i samarbejde med sine partnere, til hensigt at fortsætte med at investere i vedvarende energi for at skabe en bedre fremtid for dem, der skal bygge den.

Det var således i forbindelse med sit partnerskab med WWF Climate Savers-programmet, at Lego blev inspireret til at opnå 100 procent vedvarende energi.

I dag overstiger den samlede produktion fra Legos investeringer i vedvarende energi energiforbruget på alle Legos fabrikker, butikker og kontorer verden over.

Globalt initiativ
Lego samarbejder også med andre partnere om at anbefale investeringer i vedvarende energi og har tiltrådt RE100, der er et globalt initiativ for virksomheder, der forpligter sig til at bruge 100 procent vedvarende energi.

Læs også: Investorer vil have havvindmøller - ikke kul

For at øge bevidstheden om den vedvarende energis betydning har Lego bygget verdens største vindmølle af Legoklodser, hvorfor den også er blevet optaget i Guinness World Records.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere