10.12.2021  |  Klima, miljø og energi

LEGO opfører CO2-neutral fabrik i Vietnam

LEGOs nye fabrik i Vietnam skal køre udelukkende på energi genereret af solceller, og bliver dermed koncernes første CO2-neutrale fabrik.

LEGO Koncernen meldte i onsdags ud, at de kommer til at opføre en ny fabrik i Vietnam. Det er planen, at fabrikken bliver virksomhedens første CO2 neutrale fabrik og kommer til at omfatte investeringer i solenergi.

LEGO Koncernen vil investere mere end 1 milliard USD i et 44 hektar stort landområde i Binh Duong provinsen, cirka 50 kilometer fra Ho Chi Minh City i det sydlige Vietnam, og skabe op mod 4.000 jobs over de næste 15 år.

Opførelsen af fabrikken begynder efter planen i andet halvår 2022, og produktionen ventes at starte i 2024.

Den nye fabrik bliver den sjette LEGO fabrik globalt og virksomhedens anden fabrik i Asien. Fabrikken opføres for at understøtte yderligere langsigtet vækst i regionen, så virksomheden kan fortsætte med at levere legeoplevelser til mange flere børn de kommende år. LEGO Koncernen har oplevet årlige tocifrede vækstrater i Asien siden 2019.

Den nye fabrik udvider LEGO Koncernens globale netværk af fabrikker, der er placeret tæt på virksomhedens største markeder. Denne løsning gør det muligt for Koncernen at reagere hurtigt og fleksibelt på ændringer i efterspørgslen lokalt, forkorter leveringstiden og reducerer miljøpåvirkningen fra transport over lange afstande.

Læs også: LEGO vil give børn og unge en stemme under COP26

Carsten Rasmussen, Chief Operations Officer i LEGO Koncernen siger: “Vi er meget glade for den støtte den vietnamesiske regering udviser for at hjælpe os med at indfri vores ambitioner om at opføre vores første CO2 neutrale fabrik. Deres planer om at investere i at udvide produktionen af bæredygtig energi og den velvilje og åbenhed, de udviser overfor udenlandske virksomheder, der leder efter et sted at investere, var blandt de faktorer, der spillede ind i vores valg om at placere fabrikken her.”

“Investeringen vil hjælpe os med at bringe LEGO leg ud til fremtidige generationer af børn. Vores mission er at inspirere og udvikle dem, der skal bygge fremtiden, og det er vigtigt, at vi arbejder mod at fuldføre den mission på en så bæredygtig måde som muligt.”

Den nye fabrik vil blive forsynet med solceller på taget, og der vil blive opført et solcelleanlæg i nærheden til formålet. Tilsammen vil solcelleanlæggene producere nok bæredygtig energi til at matche 100 procent af fabrikkens årlige energiforbrug. Fabrikken opføres med ambitionen om at opnå en såkaldt LEED Gold certificering, hvilket omfatter krav til alle områder af bæredygtighed, herunder energi, vand og affald. Fabrikken designes med infrastruktur til elektriske køretøjer, og der installeres energieffektivt produktionsudstyr.

Der vil desuden blive plantet 50.000 træer i Vietnam for at kompensere for den beplantning, der skal fjernes under byggeriet.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere