31.05.2017  |  Samfund

Lidl giver 1.040 familier overskudsmad

Indhold fra partner Hvad er dette?

Pinsen står for døren og et stigende antal danskere har ikke et budget, der rækker til at hygge sig med god mad ved højtiderne. Derfor donerer Lidl overskudsmad til 1.040 trængte familier her i pinsen.

I påsken indgik Lidl et samarbejde med Dansk Folkehjælp og Stop Spild Af Mad om at dele dato-varer ud til 100 socialt udsatte familier i Aarhus. Succesen i Aarhus bliver nu fulgt op af det lands-dækkende initiativ, Pinseoverskud, som giver 1.040 trængende familier pakker med fersk- og kolo-nialvarer i 104 af Lidl´s 107 butikker. Uddelingen sker Pinselørdag den 3. juni 2017.

For at komme i betragtning til at modtage en pakke med dato-madvarer skulle potentielle familier i sidste uge anmode om at få tildelt maden online hos Dansk Folkehjælp.

Der gik blot 10 timer fra Dansk Folkehjælp havde orienteret familierne, til der var fundet 10 familier til hver Lidl-butik. Modtagerne er enlige forsørgere på overførselsindkomst.

Tina Kaysen, der er CSR-ansvarlig i Lidl Danmark, siger:

"I Lidl har vi stort fokus på at reducere madspild - både i vores butikker og hjemme hos vores kunder. Derfor giver det god mening i for-bindelse med pinsens helligdage at indgå i et samarbejde med Dansk Folkehjælp om at donere overskudsvarer til glæde for trængte familier. Vi testede det af i påsken i vores butikker i Aarhus, hvilket var en stor succes, og vi ser nu frem til at kunne udrulle donationen til hele landet til pinse og dermed gøre en forskel for 1.040 trængte familier."

Om Lidl

  • 29. september 2005 åbnede Lidl de første 13 danske butikker og har i dag 107 dagligvarebutikker og flere end 2.250 medarbejdere i Danmark.
  • Med en veltrimmet mejerikøler, høj fokus på friskhed, variation og lokale varer, kundeinspiration og et stort udvalg af økologiske mejeriprodukter vandt Lidl i oktober 2016 Mejeriprisen. Prisen uddeles af Landbrug & Fødevarer og gives til den dagligvarekæde, der udmærker sig særligt inden for kategorien ”mejeri”.
  • I et pristjek på økologiske varer foretaget af Søndagsavisen i maj 2016, blev Lidl kåret som værende billigst på økologi set i forhold til øvrige dagligvarekæder.
  • I marts 2016 lancerede Lidl seks manifester for bæredygtige indkøb, som omhandler dyrevelfærd, fisk, kaffe, the, kakao og palmeolie.
  • I november 2015 fjernede Lidl, som den første discountkæde i Danmark, buræg fra hylderne i alle butikker. 1. januar 2017 havde Lidl også udfaset de skjulte buræg i alle dagligvarekædens egne varer.
  • I april 2015 indgik Lidl en treårig partnerskabsaftale med Danske Hospitalsklovne, som samtidig gør dagligvarekæden til hovedsponsor for organisationen.
  • I 2006 indførte Lidl, som den første dagligvarekæde, et sortiment af fairtrade-produkter, som sælges under kædens eget mærke Fairglobe.

Mere fra Lidl Danmark

Lidl Danmark

www.lidl.dk

Lidl er med sine over 10.500 butikker i mere end 29 europæiske lande og USA - en af Europas førende dagligvarekæder. Lidl har i øjeblikket 115 butikker i Danmark. Lidl’s målsætning er at tilbyde kunderne kvalitetsvarer til lave priser. Samtidig vil Lidl løbende udvikle og implementere CSR-aktiviteter som skaber værdi for mennesker, miljø og samfund.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere