11.03.2016  |  Medarbejder

LO: Flere oplever dårligt arbejdsmiljø på jobbet

Mobning og chikane er i stigende grad en realitet på arbejdspladsen. Fagforeningernes Hovedorganisation LO kræver flere ressourcer til området, hvis problemet skal løses.

Kun få af de arbejdsskadeanmeldelser, der udspringer af dårligt psykisk arbejdsmiljø, medfører efterfølgende en egentlig ændring på den pågældende arbejdsplads. Det viser forskning, skriver LO på organisationens hjemmeside. Det er ”foruroligende tilstande” mener Landsorganisationen selv, og det kræver handling – nu.

Læs også: Beregn omkostningerne ved dårligt arbejdsmiljø

Det dårlige psykiske arbejdsmiljø rammer ofte i form af mobning, chikane eller trusler og medfører i dag, at flere og flere lønmodtagere bliver syge. LO-næstformand Morten Skov uddyber:

”Medarbejdere klager over elendigt psykisk arbejdsmiljø – men der sker ikke en dyt. Det er tydeligt at se for enhver, at Arbejdstilsynet ikke har ressourcerne til at opsnappe årsagerne til det dårlige psykiske arbejdsmiljø. Derfor er det også fuldkommen grotesk, at regeringen sidste år skar 125 stillinger fra Arbejdstilsynet – og fjernede de særlige tilsyn med netop psykisk arbejdsmiljø”, siger han.  

Det’ en ommer
Og det er bare ikke godt nok. Ifølge Morten Skov er første skridt på vejen mod en løsning, at Arbejdstilsynet får flere ressourcer og dermed nye kompetencer, så det bliver muligt for styrelsen at opspore kilderne til det dårlige psykiske arbejdsmiljø.

Læs også: Chefen skyld i dårligt psykisk arbejdsmiljø

Derudover mener næstformanden, at arbejdsmiljørepræsentanter skal inddrages i langt højere grad, end tilfældet er i dag. Han peger på, at de medarbejdervalgte arbejdsmiljørepræsentanter ofte slet ikke er med i løsningen af de problemer, der opstår.

”Virksomhederne har pligt til at uddanne deres arbejdsmiljø repræsentanter, så de kan bidrage til at løse problemerne for deres kolleger. Ellers er ordningen jo meningsløs”, siger Morten Skov.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere