01.03.2021  |  Samfund

London kan skabe 5000 nye jobs, hvis de vælger at genbruge mere og afbrænde mindre, viser undersøgelse

Cirkulær økonomi principper kan skabe tusindvis af nye jobs og sænke forurening, uden at det koster samfundet en masse penge.

En ny undersøgelse, som den internationale miljøorganisation GAIA står bag, viser at London kan skabe nye arbejdspladser, hvis byen investerer i ’zero-waste’ programmer og politikker.

Sådan skriver circularonline.co.uk

Det vil sige hvis London genbruger eller komposterer 80 procent af det genanvendelige og organiske materiale i affaldsstrømmen i stedet for at brænde det af som hidtil, kan byen skabe omkring 5.000 nye arbejdspladser.

Læs også: Virksomheder kan sagsøge regeringer for grønne mål, hvis de skader virksomhedens konkurrenceevne

”Fordi størstedelen af Londons affald forbrændes, vil det være nødvendigt for byen at forbrænde mindre, hvis den ønsker at genbruge mere. En sådan bevægelse mod et mere bæredygtigt London ville skabe en meget tiltrængt beskæftigelse, samtidig med at luftkvaliteten og livskvaliteten forbedres for beboerne i vores hovedstad”, udtaler Shlomo Dowen, som er landsdækkende koordinator i UKWIN. 

Rapport medforfatter Dr. Neil Tangri, direktør for videnskab og politik hos GAIA, udtaler: ”Da verden stadig lider under pandemien, er jobskabelse en topprioritet. Zero-waste tilbyder en strategi for at skabe gode job og reducere forurening uden at det koster samfundet en masse penge”.

”Det er en tredobbelt gevinst for økonomien, miljøet og byen”, afslutter han.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere