26.01.2021  |  Klima, miljø og energi

Maersk indgår samarbejde med NGO i kampen mod plastik i verdenshavene

Det ultimative mål er at nå en reduktion på 90% af den havplast der flyder rundt inden 2040.

Maersk har indgået samarbejde med den hollandske NGO The Ocean Cleanup. Samarbejdet startede allerede tilbage i 2018, men nu intensiverer de to partnere oprydningsarbejdet i verdenshavene og i floder.

En del af samarbejdet går ud på at Maersks store skibe hjælper med at lokalisere plastikaffald i vandet ved hjælp af sensorer og efterfølgende samle det op.

Læs også: Dansk plastvirksomhed har en unik metode til at genanvende plastik i uendelighed

The Ocean Cleanup har en cirkulær tilgang til det affald der bliver samlet sammen, og den første indsamling af plastaffald blev omdannet til nye, fuldt genanvendte produkter i efteråret 2020.

Mette Refshauge, vicedirektør, corporate communications and sustainability hos Maersk fortæller om projektet:

"Vi skal have en transport- og supply chain manager siddende fuldtid på The Ocean Cleanups kontor i Rotterdam. Denne projektleder vil fungere som kanal for, at de kan benytte sig af hele spektret af Maersks forsyningskæde og transporttjenester globalt og vil hjælpe The Ocean Cleanup med på sigt at udvikle deres egne systemer”.

Læs også: Mængden af plastik på kloden er dobbelt så stor som mængden af alle verdens dyr tilsammen

Det ultimative mål er at nå en reduktion på 90% af den havplast der flyder rundt inden 2040.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere