09.06.2020  |  Strategi & ledelse

Manglende verdensmål kan koste dyrt

Der skal være styr på implementeringen af FN’s verdensmål i virksomhederne. Hvis ikke kan det potentielt mærkes på pengepungen. Det lærte en nordjysk IT-virksomhed, da de mistede en større ordre.

Hvis ikke man opfylder verdensmålene som forrentning, kan man risikere at se langt efter samarbejder og bestillinger. Det har den nordjyske virksomhed ThermIT oplevet, da de mistede en millionordre i 2019 som følge af manglende opmærksomhed på verdensmålene. Det skriver TV2 Nord.

ThermIT manglede en konkret plan for, hvordan der arbejdes med verdensmålene, som resulterede i, at virksomheden ikke kunne konkurrere om et større udbud.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Professionshøjskolen UCN offentliggør ydermere en undersøgelse, der viser 60 procent af virksomheder i det nordjyske gerne vil arbejde med at opfylde verdensmålene, hvor en fjerdedel havde en konkret plan for det.

Læs også: Sådan skal du rapportere på verdensmålene

Undersøgelsen peger da også på, at man som virksomhed vil opleve mere økonomisk aktivitet og flere ordrer, hvis FN’s verdensmål inkorporeres. 

Men man lærer af sine fejl. I dag arbejder den ThermIT aktivt med målene. Det har studerende fra UCN hjulpet dem med.

“Det er vigtigt, at vi kan dokumentere over for kunderne, at vi går rigtig meget efter det her, og jeg tror også på, at vi selv kan spare noget i produktionen, hvis vi går efter de her verdensmål”, siger Ivan Lindgren Hansen, indehaver af ThermIT til TV2 Nord.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere