13.04.2016  |  Samfund

Modebranchens nye bæredygtighedsværktøj - galt eller genialt?

Modeverdenen har fået et nyt værktøj til at måle industriens aftryk og bæredygtighedsgrad. Store brands har allerede taget redskabet til sig, men ikke alle er lige begejstrede.

Modebranchen har fået endnu et redskab til at måle de skridt, der bliver taget mod en bæredygtig modeindustri, skriver Fashion Forum. Det drejer sig om den europæiske nonprofitorganisation MADE-BYs netop lancerede måleinstrument MODE-Tracker.

Læs også: H&M og M.I.A. sammen i den gode genbrugssags tjeneste

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Organisationen, der udelukkende beskæftiger sig med at forbedre bæredygtighed og sociale forhold i den globale modeindustri, har skabt MODE-Tracker til at dokumentere modebranchens bæredygtige tiltag. Med værktøjet er det altså muligt for forbrugere såvel som resten af industrien at se virksomheders CSR-relaterede resultater – gode som dårlige.

Innovativt tiltag eller irriterende overflødighed?
Der er dog ikke helt enighed om måleværktøjets betydning for branchen, selvom store brands, heriblandt G-Star, allerede har taget redskabet til sig:

”Udover at give os et komplet overblik over vores styrker og svagheder i vores tilgang til bæredygtighed, så er MODE-Tracker også blevet et strategisk redskab, i forhold til hvordan vi kan forbedre indsatsen på området”, siger Corporate Responsibility Director for G-Star, Frauke Bruinsma, til Fashion Forum.

Læs også: Grøn forretningsrapport: det går fremad

Lederen af projektet NICE, Jonas Eder-Hansen, er dog mere skeptisk over for den nye måleenhed:

”Vi har egentlig ikke brug for flere initiativer eller nye værktøjer, men mere brug for at samtænke de mange eksisterende. Det er allerede en jungle for brands og forbrugere at finde rundt i, og endnu et vil kun forvirre mere end gavne”, siger han til Fashion Forum. Han tilføjer dog også, at han glæder sig til at se hvorvidt værktøjet kan opnå en høj anvendelsesgrad i branchen og at han vil følge udviklingen tæt.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere