10.07.2020  |  Klima, miljø og energi

Netto opfører bæredygtig dagligvarebutik

Snart vil en helt ny Netto-butik smelte sammen med området ved Bygholm Bakker i Horsens. Opført i genanvendelige materialer og konstrueret i træ er der tale om et nytænkende, bæredygtigt byggeri med respekt for natur, miljø og lokalsamfund. Butikken er den første af sin slags i Danmark, og Netto håber, at fremtidens butikker kan få samme form.

Ved Bygholm Bakker i den vestlige del af Horsens er arbejdet med at bygge en helt ny Netto-butik gået i gang. Her bliver den første fritliggende danske dagligvarebutik, der kan kategoriseres som bæredygtig, opført.

Netto har i løbet af de seneste år transformeret sit butikskoncept, så den samlede indkøbsoplevelse skal være forbedret. 

“Som stor dagligvarekæde i Danmark har vi et særligt ansvar for det miljø og samfund, vi er en del af. Vi vil gå langt for at realisere vores prioritering og ambition om at drive en mere bæredygtig forretning til gavn for både kunder, kolleger og samfundet omkring os. Derfor er vi glade for, at vi kan opføre en butik med respekt for både miljø, natur og det lokalsamfund, som butikken bliver en del af”, siger Michael Løve, der er direktør i Netto.

Læs også: Netto vil foretage plastikoprydning på områder udvalgt af danskerne

Opført i genanvendelige materialer
Bygningens facader opføres i let adskillelige trækonstruktioner, mens taget består af dansk produceret limtræ – et materialevalg, der skal minimere miljøpåvirkningen under fremstillingen.

Alt i byggeriet dokumenteres endvidere med henblik på DGNB Guld-certificering – en certificering, der kategoriserer byggeriet som ’bæredygtigt’.

“Vi håber og tror på, at byggeriet ved Bygholm Bakker bliver den nye standard i Netto. Vi tør tage nogle valg, som vi tror på vil gavne samfundet og nærmiljøet på lang sigt. Forhåbentlig kan vi ved at gå forrest præge og sætte en ny retning for, hvordan vi bygger og opfører dagligvarebutikker”, siger Michael Løve og fortsætter:

“Det har fra start været et ønske at skabe en butik, der med sit skandinaviske udtryk og sin arkitektur integreres i den omkringliggende natur. Arkitekturen respekterer den natur, som omgiver Bygholm Bakker på en særlig måde, så vi både har fokus på miljø, natur og den gode indkøbsoplevelse”.

Det er C.F. Møller Architects, der har slået stregerne til byggeriet i Bygholm Bakker.

Læs også: Nettos nye affaldssække laves af genanvendt emballage

Lokalsamfundet skal med på rejsen
Til efteråret inviterer Netto alle naboer, horsensianere og andre interesserede på besøg, inden butikken slår dørene op.

“Vi er helt bevidste om, at det er indgribende for et lokalsamfund, når et nyt byggeri skyder op. Derfor er det vigtigt for os, at vi har lokalsamfundet med under hele processen. På den måde håber vi, at vi sammen kan passe på det miljø, vi er en del af”, siger Michael Løve.

Første spadestik blev taget den 29. juni, og efter planen kan den butikken byde kunderne velkommen inden jul.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere