Supermarkeder

Samfund

Ny rapport: Detailhandlen svigter forbrugere og klimaet

Supermarkederne mangler klimahandling på flere områder, hvis danskernes kost skal blive mere bæredygtig. Det viser en ny rapport fra Rådet for Grøn Omstilling og Dansk Vegetarisk Forening.

Klima, miljø og energi

Forbrugere giver supermarkeder klap på skulderen for madspildsindsats

Det er supermarkederne, der gør mest for at mindske madspild. Det mener en femtedel af danske forbrugere i hvert fald, ifølge nye tal fra Stop Spild af mad. Samtidig har forbrugerne højest forventninger til sig selv i kampen mod madspild.

Klima, miljø og energi

Netto opfører bæredygtig dagligvarebutik

Snart vil en helt ny Netto-butik smelte sammen med området ved Bygholm Bakker i Horsens. Opført i genanvendelige materialer og konstrueret i træ er der tale om et nytænkende, bæredygtigt byggeri med respekt for natur, miljø og lokalsamfund. Butikken er den første af sin slags i Danmark, og Netto håber, at fremtidens butikker kan få samme form.

Klima, miljø og energi

Ny ketchup bekæmper madspild ved at anvende uperfekte hedebølge-tomater

De høje temperaturer har resulteret i en markant overproduktion af tomater. Men i stedet for at blive smidt ud indgår tomaterne i en ny madspildsketchup.

Klima, miljø og energi

Danske forbrugere: Flere supermarkeder skal gå aktivt ind i kampen mod madspild

Næsten ni ud af 10 mener, det er vigtigt, at virksomhederne tager ansvar for at mindske madspild. Det viser en ny undersøgelse lavet af Epinion og Folkekirkens Nødhjælp.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

ALDI og Too Good To Go udvider succesfuldt samarbejde

I alle ALDI's butikker har kunderne siden sommeren 2020 kunnet købe de populære Too Good To Go-lykkeposer med frugt og grønt, der ellers ville ende deres dage i skraldespanden. Alene i 2021 købte ALDI's kunder 90.000 lykkeposer og reddede dermed 180 tons frugt og grønt fra at gå til spilde. Nu udvider ALDI og Too Good To Go det succesfulde samarbejde med velsmagende bake-off.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Størstedelen af danskerne siger god for klimaafgifter på dagligvarer

Sæt afgifter på de varer, der er særligt belastende for klimaet. Sådan lyder dommen fra flertallet af danskerne, viser en undersøgelse fra Kantar Gallup.

Samfund

Supermarkeder i krig om, at være mest ansvarlige

Da Rema 1000 meddelte, at kæden stopper det synlige tobakssalg, igangsatte det en lavineeffekt i branchen. Og siden er flere gået ind i kampen mod rygning. Men tiltagene kan ende med at have den modsatte effekt, mener Dagrofa.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere