04.08.2020  |  Samfund

Nordjyllands Green Hub skal skabe 5.000 arbejdspladser

Endnu en partner styrker Green Hub Denmark, en ny multi-stakeholderalliance, der arbejder for at skabe flere grønne arbejdspladser og vækstvirksomheder i Nordjylland.

En tværgående sammenslutning skal sætte skub under den grønne udvikling i Nordjylland.

Sammenslutningen blev lanceret i maj 2020 og går under navnet Green Hub Denmark. Dens overordnede målsætninger er at gøre Nordjylland til epicenter for fremtidens grønne løsninger, skabe 5.000 nye grønne arbejdspladser og bidrage til udviklingen af flere grønne vækstvirksomheder.

Og nu har Green Hub fået en ny samarbejdspartner, elinstallationsvirksomheden, EL:CON, der er eksperter i grønne eltekniske løsninger som bygningsautomatik, energioptimering og grøn intelligens. EL:CON bliver én af de eksekverende samarbejdspartnere, der skal føre visionerne ud i livet.

Sammenslutningen har da også allerede fem milliarder kroner stående klar.

Konkret skal de blandt andet bruges omkring tre milliarder kroner til at konvertere Nordjyllandsværket til grønne energiformer. Derudover skal der bygges en erhvervspark ved Aalborg Havn, som skal huse bæredygtige forretninger.

Foruden de fem milliarder, håber sammenslutningen samtidig at få en bid af nogle de midler, som EU har afsat til grøn omstilling.

”Vi skal have vores penge til at yngle. Vi skal helt sikkert til Bruxelles for at bevise, at vi altså kan nogle grønne tricks, som resten af verden også har brug for. Vi har alle ingredienserne til noget stort, og man skal turde drømme det for at gøre det”, siger Tonny Thorup, erhvervsdirektør hos BusinessAalborg, som driver Green Hub, til TV2 Nord.

Green Hub Denmark er et offentligt-privat partnerskab, hvor partnerne spænder over repræsentanter fra forskning, erhverv og forsyning til forbrugere og den offentlige sektor. For indeværende har projektet en tidshorisont på otte til ti år.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere