24.02.2015  |  Klima, miljø og energi

Northside opruster på økologi-fronten

Musikfestivalen Northside vil købe masser af økologisk øl og øge udbuddet af økologisk mad.

Når den aarhusianske musikfestival Northside løber af staben til sommer, vil gæsterne have rig mulighed for at indtage økologiske varer, skriver aarhus.lokalavisen.dk. Festivalen har nemlig købt stort ind af økologisk øl for at undgå at løbe tør på andendagen – som det skete sidste år.

Læs også: Roskilde Festival er et mekka for bæredygtige løsninger

Samtidig øger festivalen udbuddet af økologisk mad, så alle madboderne som minimum skal have 60 procent økologi. En andel der sidste år lå på 30 procent. I år har Northside også indledt et samarbejde med Fødevarebanken for at bekæmpe madspild.  

”"Vi var som festival tidligt ude at markere os på det økologiske område. Nu har vi taget yderligere ambitiøse skridt. Og madspild bliver et nyt indsatsområde for os i år”", siger Anne Jensen, der er marketingansvarlig og med i ledelsen hos Northside, til aarhus.lokalavisen.dk.

Affaldssortering og FSC-certificering
Men det er ikke kun på fødevarefronten, at Northside kan bryste sig med at være miljøbevidst. Festivalen vil fortsat kun bruge FSC-certificeret træ til udsmykning af pladsen.

“"At være en bæredygtig festival er ikke bare et signal, vi gerne vil sende, men også noget, vi rent faktisk gør”", siger Anne Jensen til aarhus.lokalavisen.dk og fortsætter:

"“Sidste år affaldssortede vi 50 procent af vores affald, og den procentdel vil vi gerne have endnu højere op i år"”.

Læs også: NorthSide nomineret til europæisk miljøpris

Musikfestivalen har tidligere vundet den internationale pris 'A Greener Festival Award', som den første danske festival nogensinde.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere