15.10.2015  |  Medarbejder

Novo er blandt verdens bedste arbejdspladser

Novo er ifølge en ny undersøgelse i den absolutte top blandt verdens arbejdspladser. Det kommer efter en uge, hvor topchef Lars Rebien også er kåret til verdens bedste.

Den danske medicinalkæmpe Novo Nordisk er blevet kåret til en af verdens bedste arbejdspladser ifølge konsulent- og rådgivningsvirksomheden Great Place to Work.

Nyheden kommer, efter virksomhedens administrerende direktør Lars Rebien Sørensen tidligere blev kåret til verdens bedste CEO i erhvervsmagasinet Harvard Business Review. Dermed kan Novo noterer, sig en uge med megen positiv omtale.

Læs også: Når CSR tæller med, er Novo Nordisks CEO verdens bedste

og Novo er ikke kommet sovende til et godt arbejdsklima, vurderer Liselotte Jensen, der er vicedirektør i Great Place to Work i Danmark. 

”Gode resultater for virksomheden, og stoltheden blandt medarbejderne er vigtig, men man skal ikke tage fejl af, at de to ting er båret frem af god ledelse og mere specifikt gensidig tillid mellem ledelse og medarbejdere”, siger hun til Finans.dk.

Læs også: Ansatte mangler tid i det daglige og støtte fra chefen

Ens for virksomhederne på listen er, at de ansatte peger på et højt ansvar til medarbejderen og en professionel, etisk ledelse som hjørnesten bag tilfredsheden med arbejdspladsen. 

Listen bliver udarbejdet blandt større virksomheder med mere end 5000 medarbejdere.Heraf skal enten 40 procent eller 5000 i medarbejderstaben være ansat uden for det pågældende lands grænser. 

Undersøgelsen er udarbejdet blandt virksomheder, der betaler for at være med i undersøgelsen, og nummer ét på listen er i øvrigt Google. 

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere