06.12.2017  |  Klima, miljø og energi

Novozymes og Grundfos indgår samarbejde om rent drikkevand

I samarbejde med Novozymes går Grundfos nu ind i kampen om at finde løsninger på en af verdens mest presserende udfordringer - behovet for rent drikkevand.

Kombinerer man biotek med avanceret vandteknologi, er det muligt at finde løsninger på nogle af de mest presserende globale problemer inden for vandknaphed. Dermed kan man også få en direkte indvirkning på FN’s klimamål for bæredygtig udvikling, der sigter mod at sikre universel adgang til vand og sanitet inden 2030.

Læs også: Ny platform skal skaffe Novozymes partnere i arbejdet med at løse verdens vandproblemer

Det er, hvad man har tænkt sig at gøre med det nye innovationssamarbejde mellem Grundfos, der er en af verdens førende pumpeproducenter, og Novozymes, der er nummer et i verden inden for enzymer og mikroorganismer, skriver sidstnævnte.

Omdrejningspunktet for samarbejdet er den åbne innovationsplatform HelloScience.io, som Novozymes lancerede for to måneder siden. Her kan iværksættere, startups og andre virksomheder byde ind med deres forslag til, hvordan man løser en række konkrete udfordringer med at skaffe rent vand:

”Det er en fantastisk mulighed. Et partnerskab med Grundfos åbner op for nye muligheder for både Novozymes, platformen HelloScience og dens brugere. Indtil nu har vi været i stand til at forbinde startups og akademikere med vores viden om enzymer og mikroorganismer, men nu kan vi også forbinde dem med Grundfos’ ekspertise inden for vandbehandling”, siger Claus Crone Fuglsang, der er Senior Vice President Research & Technology hos Novozymes.

630.000 kroner til bedste idé
Samarbejdet betyder blandt andet, at HelloScience nu også kan henvise iværksættere og forskere til ekspertbistand hos Grundfos. Samtidig vil de to virksomheder tilbyde en co-developmentaftale og 100.000 dollars (ca. 630.000 kr.) til det projekt, der kan komme med det bedste forslag til en løsning på, hvordan man sikrer rent vand til flere mennesker.

”Vi har et fælles mål om at skaffe rent vand og sanitet. Det fantastiske ved samarbejdet er, at vi dramatisk udvider den intelligens, der skal til for at finde løsningerne. Ud over den viden, vi ligger inde med i Novozymes og i Grundfos, kan vi samle den viden, der ligger ude i verden på universiteter, i organisationer og i andre virksomheder og sammen finde frem til nye løsninger og samarbejder, som vi aldrig selv havde tænkt på”, siger Lars Enevoldsen, koncerndirektør for teknologi og innovation hos Grundfos, til Berlingske.dk.

Læs også: Grundfos: Vi har 18.000 mand, der arbejder med CSR

Inden HelloScience.io bliver udvidet med Grundfos’ deltagere, har mere end 300 meldt sig som deltagere i netværket på platformen. Derudover har man hos Novozymes modtaget omkring 30 relevante henvendelser med konkrete ideer til projekter og samarbejder.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere