Ny Arla Fond vil give gode madvaner til børn
Arla vil inspirere børn og unge til gode madvaner. Det er udgangspunktet for initiativet Arla Fonden, der skal styrke madhåndværket i den unge generation. Kernen i Arla Fondens arbejde er mad-camps for 4.-7. klasser.
Bestyrelsen i Arla Fonden
Direktør og daglig leder for fonden er Sanne Vinther, direktør i Arla Foods
I bestyrelsen for den nye fond sidder:
•Peter Giørtz-Carlsen, administrerende direktør for Arla Danmark og formand for Arla Fonden
•Ida Husby, ph.d. i folkesundhedsvidenskab med speciale i børn og unges madvaner
•Alfred Josefsen, tidligere adm. direktør for Irma, nu foredragsholder i bl.a. ledelse
•Nicolai Moltke-Leth, sociolog, foredragsholder og arbejder med børn og unges sociale kompetencer
•Jakob Bernhard Knudsen, marketingdirektør i Arla Danmark
•Hanne Søndergaard, global marketingdirektør, Arla Foods
•Maja Møller, senior CSR & Stakeholdermanager i Arla Danmark
Arla opretter nu en ny fond – Arla Fonden. Den skal ruste børn og unge med madviden og madglæde og imødegå den tendens, at mange unge i dag ikke har lært det madhåndværk, som deres forældre eller bedsteforældre kunne.
Hovedaktiviteten i Arla Fonden bliver mad-camps. Her vil Arla invitere skoleklasser fra 4.-7. klasse på ophold, hvor børnene gennem en uge får mulighed for at lære om sundhed, madlavning og være aktive i naturen.
Inspiration til sund livsstil
Målet med Arla Fonden er at udvikle børns madkompetencer i alderen 10 til 14 år og inspirere dem til en sundere og aktiv livsstil i naturen. Det fortæller administrerende direktør for Arla Danmark Peter Giørtz-Carlsen, der er formand for den nyetablerede fonds bestyrelse i en pressemeddelelse:
”Som Danmark største fødevarevirksomhed fylder både viden om fødevarer og glæden ved gode råvarer meget, og vi mener derfor, at vi har et særligt ansvar og forpligtelse til at bidrage til dansk madkultur og madhåndværket i de danske køkkener. Vi vil give børnene smag for et sundt og aktivt liv og vise dem, at madlavning ikke bare er sure pligter i køkkenet. Madlavning er derimod noget, vi samles om, og en kilde til glæde og oplevelser i hverdagen”.
Partnerskaber bag fonden
En hjørnesten i Arla Fondens arbejde bliver stærke partnerskaber, hvor Arla Fonden foreløbig har indgået et samarbejde med Fødevareministeriets initiativ Madkulturen. Samtidig har fonden allieret sig med en række fagkompetencer på området børn, unge og ernæring, og fondens bestyrelse tæller en række eksperter inden for disse områder.
Ida Husby, ph.d. i folkesundhedsvidenskab med speciale i børn og unges madvaner, er med i fonden:
”Ved at introducere børnene til sund mad og madkultur fra en tidlig alder er det vores håb, at vi kan skabe en generation af bevidste og kritiske forbrugere, der kan være ambassadører for en sund livsstil og et godt madhåndværk,” siger hun.
Arla Fonden er oprettet per 16/11 2012, og den første mad-camp slår ifølge planen dørene op i efteråret 2013.
-KH