Ny bog om cirkulært byggeri

Den cirkulære økonomi bør udgøre grundlaget for fremtidens byggeri. Det er hovedbudskabet i en ny bog, der vil udfordre branchens tilgang til ressourcer og råstoffer.

3XN’s konferencecenter Green Solution House på Bornholm er designet efter principperne i ”vugge til vugge” med materialer, der er enten genanvendelige eller biologiske nedbrydelige. Foto: 3XN Architects.

10.06.2016

Anders Kampmann, CSR.dk

Byggebranchen er globalt blandt de allerstørste forbrugere af planetens råstoffer, og disse ressourcer vil blive både færre og dyrere, hvis ikke industrien ændrer sin tankegang omkring dem, således at de kan genanvendes uden spild.

Læs også: Lene Espersen: Vi halter bagefter med det bæredygtige byggeri

Building a Circular Future er trykt hos KLS PurePrint og er Cradle to Cradle-certificeret. .

Sådan lyder den centrale pointe i en ny bog, "Building a Circular Future", der netop er kommet på gaden, og som præsenterer resultater, case studies, baggrund og kontekst for projektet gennem tre hovedkapitler: Design for Adskillelse, Materialepas og Cirkulær Økonomi.

Derudover byder bogen, der er på engelsk, på 15 principper for ’Fremtidens Cirkulære Byggeri’ samt en gennemregnet business case, der dokumenterer, hvordan en nedrivning, der i dag ville resultere i et underskud på 16 millioner kroner i stedet kan blive til et overskud på 20 mio. kr.

To af bogens hovedbagmænd, arkitekt Kasper Guldager Jensen fra 3XN og GXN Innovation, og salgsdirektør i MT Højgaard, John Sommer, præsenterede værket ved arrangementet om cirkulær økonomi, som CSR.dk deltog i tidligere på ugen.

Store tab af værdi i byggesektoren
CSR.dk mødte desuden Kasper Guldager på messen Architect@Work i Forum, hvor han fortalte om en masse af de tanker, der ligger bag den nye udgivelse.

”Der er en modsigelse i, hvordan vi ser på byggematerialer, når vi river noget ned. Det er som om vi glemme deres reelle værdi. Det lyder måske ok, når vi siger, at noget beton bliver genbrugt til noget vejbelægning, men når man tænker på, at et ton knust beton til en vej koster omkring 35 kr./ton, så er der altså gået temmelig meget værdi tabt i forhold til en nyproduceret betonvæg, der koster i omegnen af 1.500 kr. pr. ton”, sagde han og fortsatte:

”Derfor er vi nødt til at få den cirkulære tankegang ind i byggeriet og inddrage principper som upscaling, design for disassembly og material passport i arbejdet. Sammen med et værktøj som VDC (Virtual Design and Construction, red.), kan det give både en mere fleksibel og hurtigere byggeproces, samtidig med at det selvsagt kan spare en masse ressourcer”, sagde Kasper Guldager.

Arkitekt Kasper Guldager Jensen fortalte om de cirkulære principper i byggeriet på messen Architect@Work i Forum i slutningen af maj..

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Lanceringswebinar: Svanemærkets nye krav til rengøringsservice og vinduespolering

Relateret indhold

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

19.11.2024Plastic Change

Sponseret

167 organisationer i opfordring til verdens ledere: Plastikproduktionen skal ned!

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 2. januar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

02.01.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 2nd January: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our free Q&A webinar to learn more.

Dato

02.01.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimarapportering scope 1 og 2

Er din virksomhed klar til at indsamle data og beregne scope 1 og 2, så I kan være i overensstemmelse med de nyeste rapporteringsstandarder? Klimarapportering er i stigende grad et krav fra både investorer, kunder og myndigheder, og en korrekt rapportering af klimaregnskabets scope 1 og 2-emissioner er et centralt skridt mod at forstå og reducere jeres samlede klimapåvirkning.

Dato

07.01.2025

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. ESG-rapportering er jeres måde som virksomhed til at redegøre for arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar. ESG-rapportering er et nødvendigt tiltag I bør forholde jer til, da det kan påvirke jeres omdømme over for fx investorer, kunder og leverandører.

Dato

07.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Bureau Veritas
Seminar
Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

Are you a food safety auditor or responsible for managing food safety in your business? Join us for a comprehensive seminar designed to keep you at the forefront of food safety standards and practices.

Dato

08.01.2025

Tid

08:45

Sted

Middelfart / MS Teams