22.01.2015 | Kommunikation
Ny diplomuddannelse i bæredygtig mode
I foråret bliver det muligt at tage en diplomuddannelse i bæredygtig mode. Uddannelsen er blevet til i et samarbejde mellem Kunstakademiets skoler for Arkitektur og Design, Danish Fashion Institute og Dansk Mode & Textil.
En ny diplomuddannelse i bæredygtig mode er vej på i Danmark. Det er Kunstakademiets skoler for Arkitektur og Design (KADK), Danish Fashion Institute og Dansk Mode & Textil, der sammen lancerer den nye uddannelse, skriver fashionforum.dk.
Læs også: Bæredygtighed skal sikre dansk mode
Efteruddannelsen får titlen Sustainable Fashion Design og kommer til at finde sted på KADK i København.
Danish Fashion Institutes administrende direktør Eva Kruse glæder sig over den nye uddannelse.
I Danish Fashion Institute har vi efterhånden arbejdet med at skubbe bæredygtighedsdagsordenen fremad igennem en årrække, og at vi nu sammen med KADK og Dansk Mode & Textil kan tilbyde branchen en formaliseret uddannelse, der er anerkendt af det officielle uddannelsessystem, er en kæmpe tilfredsstillelse, siger Eva Kruse til FashionForum.dk.
Hun håber, at den nye diplomuddannelse kan være med til at løfte niveauet, for den måde branchen forholder sig til og italesætter den grønne omstilling.
På uddannelsen skal der både undervises i ledelses- og organisationsteori, projektledelsesværktøjer og metoder til at implementere grøn omstilling i virksomheder samt at lave designs, der medtænker miljø og social performance. Undervisningen vil kredse om blandt andet CSR-metoder, certificeringsordninger samt livscyklus-modeller med fokus på at skabe bæredygtige værdikæder i modebranchen.
Uddannelsen er både for dem, der allerede har en viden om bæredygtighed, men gerne vil lære at arbejde med de nyeste værktøjer, og for dem, der er nye i forhold til bæredygtighed og grøn omstilling. En vigtig pointe er, at fokus i uddannelsen ligger på designfasen, da det er her, de vigtigste bæredygtighedsbeslutninger bliver truffet, siger Ida Engholm, der er efteruddannelsesleder på KADK, til fashionforum.dk.
Læs også: Topmøde om bæredygtig mode i København
Ifølge Ida Engholm vil efteruddannelsen både være relevant for designere, ledere, indkøbsansvarlige og projektkoordinatorer i modevirksomhederne.
Uddannelsen starter i begyndelsen af april og forløber over fem kursusdage i løbet af foråret. Kurset afsluttes med en skriftlig eksamen til juni. Der er ansøgningsfrist til uddannelsen den 1. marts. Prisen for kurset er 20.000 kroner (15.000 kroner for medlemmer af Danish Fashion Institute og Dansk Mode & Textil).
Læs mere om diplomuddannelsen her.
-SSM
Klima, miljø og energi

Gæster på Roskilde Festival tester ny pantstation
For at gøre det lettere for festivalgæsterne at komme af med deres tomme dåser og flasker har Dansk Retursystem opsat en pantstation på Roskilde Festival, hvor det tager under et minut at få pant for omtrent 90 dåser og flasker. Et lignende pilotprojekt testes lige nu i hele landet.
Samfund

Danske virksomheder sælger stort til FN-organisationer
Danske virksomheders salg til Unicef, FN's Flygtningehøjkommissariat og andre FN-organisationer, der arbejder med globale problemer som flygtninge, fattigdom og klima, steg med knap en milliard kroner sidste år.
Strategi & ledelse

Hummel: Vores karmaaktiviteter er god branding
Gennem blandt andet sportsaktiviteter på Roskilde Festival støtter Hummel udsatte i Libanon. De sociale initiativer styrker virksomhedens brand og er derfor en god forretning, lyder det fra sportsbrandet .
Klima, miljø og energi

Mursten af cigaretskod og bil-ædende busser
Busser, der kan køre hen over biler, næste generation af træ, glas og stål, mursten af cigaretskod samt dansende turbiner uden vinger. Fælles for de innovative projekter er, at de alle er kulstofs-fattige.
Klima, miljø og energi

3GF-erklæring skal fremme grøn omstilling
Ved sidste uges 3GF-topmøde blev der indgået en global erklæring om fremme den grønne omstilling. I erklæringen opfordrer 3GF blandt andet til et dybere samarbejde om bæredygtig anvendelse af vand i Afrika, Latinamerika og Asien.
Supply chain

Virksomheder deltager i projekt om kemiske fodspor
En lang række virksomheder har deltaget i en undersøgelse om kemiske fodspor i produkter og forsyningskæder. Projektet vil blandt andet hjælpe virksomheder med at mindske afhængigheden af farlige kemikalier.