22.01.2015  |  Kommunikation

Ny diplomuddannelse i bæredygtig mode

I foråret bliver det muligt at tage en diplomuddannelse i bæredygtig mode. Uddannelsen er blevet til i et samarbejde mellem Kunstakademiets skoler for Arkitektur og Design, Danish Fashion Institute og Dansk Mode & Textil.

En ny diplomuddannelse i bæredygtig mode er vej på i Danmark. Det er Kunstakademiets skoler for Arkitektur og Design (KADK), Danish Fashion Institute og Dansk Mode & Textil, der sammen lancerer den nye uddannelse, skriver fashionforum.dk.

Læs også: Bæredygtighed skal sikre dansk mode

Efteruddannelsen får titlen ’Sustainable Fashion Design’ og kommer til at finde sted på KADK i København. 

Danish Fashion Institutes administrende direktør Eva Kruse glæder sig over den nye uddannelse.

”I Danish Fashion Institute har vi efterhånden arbejdet med at skubbe bæredygtighedsdagsordenen fremad igennem en årrække, og at vi nu sammen med KADK og Dansk Mode & Textil kan tilbyde branchen en formaliseret uddannelse, der er anerkendt af det officielle uddannelsessystem, er en kæmpe tilfredsstillelse”, siger Eva Kruse til FashionForum.dk.

Hun håber, at den nye diplomuddannelse kan være med til at løfte niveauet, for den måde branchen forholder sig til og italesætter den grønne omstilling.

På uddannelsen skal der både undervises i ledelses- og organisationsteori, projektledelsesværktøjer og metoder til at implementere grøn omstilling i virksomheder samt at lave designs, der medtænker miljø og social performance. Undervisningen vil kredse om blandt andet CSR-metoder, certificeringsordninger samt livscyklus-modeller med fokus på at skabe bæredygtige værdikæder i modebranchen.

”Uddannelsen er både for dem, der allerede har en viden om bæredygtighed, men gerne vil lære at arbejde med de nyeste værktøjer, og for dem, der er nye i forhold til bæredygtighed og grøn omstilling. En vigtig pointe er, at fokus i uddannelsen ligger på designfasen, da det er her, de vigtigste bæredygtighedsbeslutninger bliver truffet”, siger Ida Engholm, der er efteruddannelsesleder på KADK, til fashionforum.dk.

Læs også: Topmøde om bæredygtig mode i København

Ifølge Ida Engholm vil efteruddannelsen både være relevant for designere, ledere, indkøbsansvarlige og projektkoordinatorer i modevirksomhederne.

Uddannelsen starter i begyndelsen af april og forløber over fem kursusdage i løbet af foråret. Kurset afsluttes med en skriftlig eksamen til juni. Der er ansøgningsfrist til uddannelsen den 1. marts. Prisen for kurset er 20.000 kroner (15.000 kroner for medlemmer af Danish Fashion Institute og Dansk Mode & Textil).

Læs mere om diplomuddannelsen her.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere