Ny guide om tekstilcertificeringer på vej

Mængden af certificeringer inden for modebranchen er forvirrende for forbrugerne. Tænketank udvikler i øjeblikket en ny guide.

Certificering af mode har mange udbydere, og det forvirrer forbrugerne. Alligevel virker de. .

04.09.2020

CSR.dk

Modebranchen har efterhånden så mange certificeringer inden for miljø og socialt ansvar, at det er blevet umuligt at overskue, hvis man som forbruger gerne vil handle bæredygtigt.

Hen mod slutningen af i år kan forbrugerne dog få hjælp af en ny guide, som tænketanken Tekstilrevolutionen er i gang med at udvikle. Guiden skal forklare de forskellige certificeringer og give forbrugere og forhandlere mulighed for hurtigt at forstå, hvad en given certificering dækker over og lover. Det fortæller børsen.dk.

Læs også: Modebranchen skal ned på halvdelen af nuværende udledninger

“Der findes utroligt mange certificeringer – om det er Oeko-tex, ISO eller IMAS (certificeringer i bæredygtighed mm., red.). Det er en jungle uden lige. De er meget forskellige i kvalitet, og det er jo fuldstændig forvirrende for forbrugerne at finde ud af,” siger Nicholas Mohr Krøyer, der rådgiver virksomheder i bæredygtighed ud fra Erhvervshus Hovedstaden og som har været med til at certificere virksomheder med bl.a. Svanemærket, EU-Blomsten, GreenKey og C2C til børsen.dk

Alligevel virker en certificering ofte for virksomhederne, som ifølge Nicholas Mohr Krøyer tit oplever et mersalg, når de kan bruge et eller flere af de mange stempler og mærker til at kommunikere deres bæredygtighedsindsats.

Henriette Pieszak, som ejer "Tomorrow' Denim", har siden 2016 arbejdet med bæredygtighedscertifikaterne Svanemærket og EU-Blomsten. Med 12 medarbejdere i hele virksomheden, er der ikke en separat afdeling at skyde den slags arbejde videre til. Hun giver i børsen.dk tre gode råd videre til andre virksomheder. Let omskrevet lyder de: kend din forretning og vælg en certificering, der passer til det produkt, du har; opsøg hjælp - her kan Miljømærkning Danmark være et godt bud; og sørg for at være tæt på og have egen kontakt med producenter og leveranødrer. 

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

16.04.2025CSR.dk

Der er meget mere at hente i ansvarlig markedsføring

16.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric anerkendt som nr. 1 inden for liquid cooling

11.04.2025CSR.dk

Klimavenlig kampagne skal få turister til Aarhus

09.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Studentermedhjælper med stærke evner inden for eventafvikling og -koordinering

09.04.2025Toms Gruppen A/S

Sponseret

Toms Gruppen viser fremskridt på alle strategiske bæredygtighedsområder

31.03.2025CSR.dk

ESG-kommunikation med nyt bagtæppe

31.03.2025Creative ZOO

Sponseret

Værdiskabende rapportering: Sådan sikrer I det gode samarbejde

31.03.2025Creative ZOO

Sponseret

5 gode grunde til at fortsætte med ESG

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø