12.06.2018  |  Samfund

Ny rapport: Regeringen glemmer Verdensmålene

Regeringen klarer sig dårligt, når det kommer til at implementere Verdensmålene. Det er hovedkonklusionen i en ny rapport lavet af danske NGO’er.

Regeringens indsats for at implementere og opnå Verdensmålene er for dårlig. Og Danmark internationale engagement halter bagud. Sådan lyder kritikken i en ny rapport ved navn ”Skyggerapport på Danmarks implementering af Verdensmålene”, der er udarbejdet og udgivet af organisationerne Globalt Fokus og 92-gruppen.

”Vi mener, at rapporten er vigtig, fordi den signalerer et brud med den utilstrækkelige ’her går det godt’ tankegang, der ellers risikerer at præge debatten her i Danmark. I rapporten anerkender vi, at Danmark har taget nogle positive skridt, men vi må samtidig stå fast på, at vi langt fra er i mål, og at mange af de skiftende regeringers tiltag gennem de sidste mange år faktisk har skubbet os længere væk fra at nå målene”, siger formand for 92-gruppen, Torleif Jonasson.

Læs også: Regeringen: Grønne investeringer skal op i gear

Regeringens indsats for at bidrage til opnåelsen af de 17 Verdensmål er vurderet med udgangspunkt i NGO’ernes ekspertviden. Og resultatet er skuffende. 

Hvert mål er blevet scoret som enten rød, gul eller grøn afhængig af, hvor langt Danmark er på det pågældende område. Ved intet Verdensmål blev Danmark tildelt den grønne farve, der repræsenterer den gode vurdering. Og ifølge formand for Globalt Fokus, Laust Gregersen, skyldes det, at regeringen ikke gør nok for at løse disse udfordringer.

”Hvis vi skal nå Verdensmålene kræver det en stor indsats – også fra Danmark. Vi er som land ikke tæt på at være bæredygtige, og der er stadig store udfordringer. Vores rapport viser dette, og giver også anvisninger på nogle af de områder, hvor regeringen bør gøre mere. Vi håber nu, regeringen og Folketinget vil styrke sin indsats for at nå Verdensmålene”, siger han.

De danske NGO’er efterlyser her særligt målsætninger inden for miljø-, klima-, økonomisk og social bæredygtighed, der holder på den lange bane, i modsætning til de nuværende, der beskyldes for at være for kortsigtede.

- EST

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere