22.02.2021  |  Klima, miljø og energi

Ny rapport sætter fokus på menneskets rolle i klimaforandringerne

Målene for økonomisk succes skal gentænkes og medregne naturen som en værdifuld faktor, konkluderer ny rapport fra FN forud for klimatopmøderne COP26 og COP-15.

FN har netop udgivet en ny rapport, der sætter fokus på menneskets rolle i klimaforandringerne forud for de kommende klimatopmøder COP26 og biodiversitets konventionen COP-15, der finder sted i år.

Verdensbefolkningen er fordoblet siden 1970 og den globale økonomi er femdoblet over de sidste 50 år, hvilket har tæret på naturen.

FNs generalsekretær António Guterres peger på tre områder, som han finder mest presserende: Klimaforandringer, tab af biodiversitet i dyreliv og natur og forurening.

Læs også: Biodiversitet var hovedtema på klimatopmødet ’One Planet Summit'

Rapporten estimerer at den globale opvarmning vil stige med tre grader i dette århundrede, at mere end en million plante- og dyrearter er udrydningstruede og at over 9 millioner mennesker hvert år vil dø for tidligt som følge af forurening.

”Målene for økonomisk succes skal gentænkes og medregne naturen som en værdifuld faktor. Kulstofemissioner skal beskattes, tilskud, der i dag gives til produktion af fossile brændstoffer og destruktivt landbrug, skal overflyttes til produktion af grøn energi og fødevarer, ligesom rige lande skal reducere deres kødforbrug og forbrug af vand og energi”, konkluderer rapporten.

Ifølge Inger Andersen, der er leder af FN’s miljøprogram UNEP er COVID-10 pandemien et godt eksempel på, hvordan menneskeligheden har forstyrret den naturlige orden.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere