14.06.2013  |  Klima, miljø og energi

Ny teknologi sikrer renere badevand

Skybrud og regnvejr belaster renseanlæggene på grund af fyldte kloakker. Det medfører urenset spildevand i Øresund. En ny metode løser dette problem.

Lynettefællesskabet har netop afprøvet en ny metode, der kan aflaste renseanlæggene under kraftigt regnvejr eller skybrud. Det medfører at renseanlæggene ikke flyder over og forurener Øresund med urenset spildevand.

Læs også: Dansk virksomhed etablerer Nordens største solcelleanlæg

Den nye metode begrænser mængden af forurenede stoffer, der udledes under regnvejr. Metoden er baseret på DMIs radarbilleder, der bliver oversat fra regnprognose til en nært forestående vandmængde på renseanlægget. På denne baggrund kan en særlig styring til højt flow igangsættes tidligt. 

Det var spildevandscentret Lynettefællesskabet, der var forsøgskanin, da metoden for nylig blev afprøvet i forbindelse med et projekt ved navn METSAM (MiljøEffektiv Teknologi til SAMstyring af afløbssystem og renseanlæg). METSAM er, med støtte fra Miljøstyrelsen, udviklet i Udviklingssamarbejdet, som består af Lynettefællesskabet, Spildevandscenter Avedøre og HOFOR med hjælp fra rådgivningsvirksomheden Krüger.

-KK

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere