05.04.2017  |  Klima, miljø og energi

Ny undersøgelse: Stigende efterspørgsel på certificeret træ

Ifølge en undersøgelse foretaget af Green Building Council Denmark er der masser af udvikling i det certificerede træ-marked – og det er en god forretning for håndværkere.

I 2016 forventede 80 procent af de adspurgte virksomheder og organisationer i en undersøgelse fra Green Building Council Denmark en voksende efterspørgsel på bæredygtige byggeløsninger.

Denne tendens kan bl.a. ses i efterspørgslen på træ og træmaterialer, der opfylder FSC-mærkningsordningen.

Læs også: Cirkulært byggeri undervejs hos Lejerbo

Udviklingen i den stigende efterspørgsel ses bl.a. på baggrund af, at alle byggeprojekter for statslige institutioner siden 2016 har skullet benytte dokumentérbart bæredygtigt træ, hvor man i flere danske kommuner og regioner stiller samme krav.

Skal entreprenører og håndværkere leve op til disse krav, kan de f.eks. vælge at benytte FSC-certificeret træ til deres projekter. Det samme gælder, hvis en bygherre ønsker, at projektet skal leve op til kriterier fra DGNB, Svanemærket, LEED eller BREEAM.

Certificeret træ som 'standardvare'
”DGNB-certificeringens fokus på certificeret træ har helt konkret medført, at certificeret træ i dag nærmest er en ’standardvare’. I DGNB-kriterierne fremhæves og prioriteres brugen af bæredygtige byggematerialer, herunder bæredygtigt træ og træmaterialer. FSC-certificeret træ er i denne sammenhæng en forsikring og garanti for, at det netop er bæredygtige materialer, der anvendes”, siger Mette Qvist, der er CEO for Green Building Council Denmark, der i Danmark står bag DGNB-certifiseringsordningen.

Hos byggemarkedskæden Stark kan man også genkende den voksende efterspørgsel på bæredygtigt træ. Siden 2008 har samtlige af selskabets forretninger været certificerede i både FSC- og PEFC-ordningerne.

Læs også: Danmark er verdens fjerde mest bæredygtige land

”Der er masser af forretningsmuligheder i bæredygtigt byggeri for håndværkeren. Men det er også afgørende, at valget af de rette materialer og indfrielsen af dokumentationskravene ikke bliver unødigt tidskrævende”, siger Kristian H. Fribo, der samtidig beretter om, at certificeringer også gør det lettere for håndværkeren at dokumentere materialets bæredygitghed over for en bygherre via følgesedler og fakturaer.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere