24.01.2023 | Supply chain
Nyt samarbejde gavner kvinder i Kenya
Indhold fra partner Hvad er dette?
NGUVU arbejder for at styrke kvindelige kaffebønder i Kenya. Et nyt samarbejde med Bekkers Kaffe betyder, at kvindernes kaffebønner kan blive hældt i flere virksomheders kaffemaskiner.
Billeder
Niclas Bekker, i midten, står bag Bekkers Kaffe, som netop har indgået samarbejde med NGUVU.
Flere end 200 kvindelige kaffebønder er med i NGUVU’s kaffekoncept i Kenya. Det er kvinder, der tidligere har været fanget i gæld og fattgidom, men som gennem NGUVU nu er sikret:
- En ordentlig betaling til tiden – 15-20 procent mere end markedsprisen
- Træning med agronomer, så de kan forbedre kaffefarmene
- Flere og bedre kaffetræer, så de kan øge produktionen af kaffebær
- Vandtanke så de har bedre adgang til vand
- Køer så de får mere gødning og også mælk
Derudover samarbejder NGUVU med lokal skole, så virksomheden kan forbedre forholdene for de 365 elever. F.eks. ved at installere toiletter, håndvaske og baderum.
Nyt samarbejde giver større rækkevidde
Kvindernes kaffebønner bliver solgt til privatpersoner via NGUVU’s webshop. Derudover bliver kaffebønnerne leveret til en række virksomheder, herunder Ferm Living, Mindfuture, Netlight, 21-5, Makio og Big Bio Holstebro.
En stor udfordring har dog været, at NGUVU ikke har kaffemaskiner eller service.
”Både fordi interesserede virksomheder har været bundet af andre aftaler, men også fordi virksomheder ofte leder efter én kaffeløsning, hvor alt er samlet”, fortæller Rune Sandholt, der står bag NGUVU.
Nu har NGUVU indgået samarbejde med Bekkers Kaffe, som netop tilbyder kaffemaskiner og service. Det betyder, at NGUVU kan nå ud til flere virksomheder, der både vil drikke lækker kaffe og støtte op om kvinderne i Kenya.
”Det er et stort og vigtigt skridt for NGUVU. Flere virksomhedskunder betyder, at vi kan få endnu flere kvinder med ombord, så vi skridt for skridt kan hjælpe dem med at forbedre deres små kaffefarme. Det er nøglen til, at de kan arbejde sig over fattigdomsgrænsen og give børnene og børnebørnene en fremtid med flere muligheder”, slutter Rune Sandholt.
Læs mere om NGUVU’s arbejde i Kenya.
Klima, miljø og energi

Klimaforandringer rammer kaffefarmere
Kvindelige kaffebønder i Kenya er ramt af længere tørkeperioder og mindre regn. Gennem danske NGUVU er kvinderne i gang med at tilpasse kaffefarmene til ændringerne i vejret.
Indhold fra partner
Samfund

Dansk kaffekoncept styrker kvinder i Kenya
Kvindernes Kampdag: ”Når vi investerer i os kvinder, investerer vi i hele verden. Stærke kvinder styrker nemlig familien og lokalsamfundet”, konstaterer Naome, der er kaffebonde i Kenya.
Indhold fra partner
Supply chain

Mød kaffefarmer Miriam
Miriam er kaffefarmer og med i NGUVU's kaffekoncept i Kenya. Hør hendes historie i ny video.
Indhold fra partner
Supply chain

Firmajulegaven skaber arbejde til kvinder i Kenya
Danske virksomheder har i år givet 2500 særlige julegaver til medarbejdere og samarbejdspartnere. De har nemlig givet kaffegaver, der er med til at skabe arbejde og ordentlige arbejdsforhold til kvinder i Kenya.
Indhold fra partner
Supply chain

Virksomheder støtter op om kvindelige kaffebønder
Nu går kaffehøsten i Kenya i gang. Danske virksomheder er med til at styrke kvindelige kaffebønder, som tidligere har været fastholdt i gæld og fattigdom.
Indhold fra partner
Supply chain

Styrker 215 kvindelige kaffebønder i Kenya
NGUVU's årlige impact-rapport er netop lanceret. Her kan du læse om, hvordan virksomheden sikrer kvindelige kaffebønder i Kenya en ordentlig betaling og hjælper dem med at forbedre deres små kaffefarme, så de kan arbejde sig ud af ekstrem fattigdom.
Indhold fra partner