24.01.2023  |  Supply chain

Nyt samarbejde gavner kvinder i Kenya

Indhold fra partner Hvad er dette?

NGUVU arbejder for at styrke kvindelige kaffebønder i Kenya. Et nyt samarbejde med Bekkers Kaffe betyder, at kvindernes kaffebønner kan blive hældt i flere virksomheders kaffemaskiner.

Flere end 200 kvindelige kaffebønder er med i NGUVU’s kaffekoncept i Kenya. Det er kvinder, der tidligere har været fanget i gæld og fattgidom, men som gennem NGUVU nu er sikret:

  • En ordentlig betaling til tiden – 15-20 procent mere end markedsprisen
  • Træning med agronomer, så de kan forbedre kaffefarmene
  • Flere og bedre kaffetræer, så de kan øge produktionen af kaffebær
  • Vandtanke så de har bedre adgang til vand
  • Køer så de får mere gødning og også mælk

Derudover samarbejder NGUVU med lokal skole, så virksomheden kan forbedre forholdene for de 365 elever. F.eks. ved at installere toiletter, håndvaske og baderum.

Nyt samarbejde giver større rækkevidde

Kvindernes kaffebønner bliver solgt til privatpersoner via NGUVU’s webshop. Derudover bliver kaffebønnerne leveret til en række virksomheder, herunder Ferm Living, Mindfuture, Netlight, 21-5, Makio og Big Bio Holstebro.

En stor udfordring har dog været, at NGUVU ikke har kaffemaskiner eller service. 

”Både fordi interesserede virksomheder har været bundet af andre aftaler, men også fordi virksomheder ofte leder efter én kaffeløsning, hvor alt er samlet”, fortæller Rune Sandholt, der står bag NGUVU.

Nu har NGUVU indgået samarbejde med Bekkers Kaffe, som netop tilbyder kaffemaskiner og service. Det betyder, at NGUVU kan nå ud til flere virksomheder, der både vil drikke lækker kaffe og støtte op om kvinderne i Kenya.

”Det er et stort og vigtigt skridt for NGUVU. Flere virksomhedskunder betyder, at vi kan få endnu flere kvinder med ombord, så vi skridt for skridt kan hjælpe dem med at forbedre deres små kaffefarme. Det er nøglen til, at de kan arbejde sig over fattigdomsgrænsen og give børnene og børnebørnene en fremtid med flere muligheder”, slutter Rune Sandholt.

Læs mere om NGUVU’s arbejde i Kenya.

Mere fra NGUVU

NGUVU

http://nguvu.dk/

Om NGUVU NGUVU betyder ”styrke” på Swahili. Ideen bag NGUVU er nemlig at hjælpe udsatte kvinder i Kenya, så de bliver stærke nok til at skabe et bedre liv for dem selv og deres børn. Vi tror på, at vi kan gøre størst forskel for de udsatte kvinder ved at sikre dem et fast job, ordentlige arbejdsforhold og faglig udvikling. Det er nøglen til at skabe en positiv…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere